Konya'da Insaattaki Hirsizligin Süphelileri Tutuklandi

Konya’nin Beysehir ilçesinde, bir insaattan demir ve kablo çaldigi ileri sürülen 3 hirsizlik zanlisi tutuklandi.

Konya'da Insaattaki Hirsizligin Süphelileri Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle 41348 Sokak’ta bir insaattan dün gece saatlerinde demir ve kablo hirsizligi meydana geldi. Hirsizlik ihbari üzerine adrese gelen ekipler, 750 kilo agirliginda piyasa degeri 10 bin lira olan insaat demiri ile 120 metre uzunlugunda piyasa degeri yaklasik 4 bin 300 lira olan kablo çalindigini belirledi. Beysehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri, hirsizlik olayinin süpheli ya da süphelilerini yakalayabilmek için çalisma baslatti. Hirsizlarin geçis güzergahlarindaki ikametlerden elde edilen kamera kayitlari ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi kamera görüntülerini inceleyen ekipler, hirsizlik olayinin elektrikli üç tekerlekli kasali bir motosikletle gerçeklestirildigini tespit ederken, kimligi belirlenen süphelilerden A.A. ve oglu T.A. ile T.T.K.’yi gözaltina aldi. Ekipler tarafindan, çalinan demir ve kablolarin bulunabilmesi için 2 ikamet, 1 is yeri ve 1 hurda satis yeri aramasi gerçeklestirildi.

Çalinan demirlerin bir miktarinin depoda oldugu belirlenirken, bir miktarinin hurdaciya satildigi ortaya çikti. Çalinti demir ve kablolarin tamami ele geçirilerek sahibine teslim edildi.

Beysehir Ilçe Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin tamamlanmasi sonrasinda Beysehir Adliyesi’ne sevk edilen süpheliler çikarildiklari Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi’nce tutuklandi.

Tutuklanan süphelilerden Covid-19 tanisi konulan T.T.K. ambulansla polis eskortlugunda, A.A. ve oglu T.A. ise ekip otosuyla Seydisehir T Tipi Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA