'Beykoz Hamsi Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Istanbul Beykoz’da bu yil ikincisi düzenlenen ‘Hamsi Festivali’ yogun ilgi gördü. 3 ton hamsi ikrami yapilan senlikte vatandaslar hamsiye, horona ve eglenceye doydu.

'Beykoz Hamsi Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Beykoz Belediyesi tarafindan sahil etkinlik alaninda yapilan festivalde mangal ve tavalarda kizartilan 3 ton hamsi, 12 bin ekmek arasinda dagitildi. Güzel havanin da etkisiyle sahilde uzun kuyruklar olusturan vatandaslar hem balik yedi hem de kemençe esliginde horon oynadi. Hamsi Senligi’ne katilan Beykoz Kaymakami Esengül Korkmaz Çiçekli ve Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, vatandaslara hamsi ikram ederek ailecek yasanan coskuya ortak oldu.

Karadeniz Müzigi’nin sevilen gurubu IMERA’nin konser verdigi etkinlikte, ilçe sakinleri hareketli  türkülere eslik ederek eglendi.

Hamsi Festivali’ne katilan Izzet Kalender, “Hamsi Festivali çok güzel oldu. Beykoz’da Karadenizli çok var, hamsinin oldugu yerde de Karadenizliler var. Belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Daha öncesinde de Beykoz çayirinda oluyordu su anda burada oluyor, merkez oldugu için daha çok gelen var, kalabalik da zaten. Her sey için tesekkür ediyoruz. Eskiye nazaran daha coskulu daha aktif” dedi.

Hamsi Festivali’ne karilan Ayse Minis ise, “Çok güzel bu gibi etkinlikler bizim için de çocuklar için de çok güzel oluyor. Festivali düzenleyenlere çok tesekkür ediyorum. Böyle bir etkinligi bizlere sunmalari çok iyi, çok memnunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA