Uyusturucu Saticilari Silah Zoruyla Iki Kisiyi Rehin Aldi, Birde O Anlarin Videosunu Çekti

Esenyurt’ta iki kisiyi silah zoruyla alikoyan sahislarin evi uyusturucu deposu çikti. Zanlilarin elinden kurtulan rehinelerin sikayeti üzerine polis ekiplerine ve baskin düzenledi. Evdeki aramalarda yüzlerce gram uyusturucu madde ve ruhsatsiz silah ele geçirildi. Gözaltina alinan zanlilarin üzerine bulunan telefondan ise rehin aldiklari anlara iliskin görüntüler çikti.

Uyusturucu Saticilari Silah Zoruyla Iki Kisiyi Rehin Aldi, Birde O Anlarin Videosunu Çekti
Olay, 22 Ocak Esenyurt Akevler Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, yabanci uyruklu Saleh H. Ve Muaz K. Isimli iki kisi, yine yabanci uyruklu oldugu ögrenilen sahislar tarafindan silah zoruyla rehin alindi. Bir süre sonra sahislarin elinden kurtulan Saleh H. ve Muaz K. karakola giderek sikayetçi oldu. Harekete geçen Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler sahislarin ikamet ettigi eve baskin yaparak olaya karisan yabanci uyruklu 3 sahsi gözaltina alindi. Evde yapilan aramalarda ise evde 113 gram Metanfetamin, 105 gram kubar esrar, 1,8 gram kokain, 38 adet uyusturucu hap, hassas terazi ve olayda kullanildigi düsünülen iki adet tabanca ve iki adet biçak ele geçirildi.

Silahla rehin aldiklari sahsilarin videosunu çektiler

Polis ekiplerinin baskin yaptigi evde rehin alinan sahislarin pasaportlari da bulunurken, evde yakalanan Suriye uyruklu üç sahis, gözaltina alindi. Uyusturucu saticilari, karakoldaki islemlerinin ardindan Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlilar adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sahislarin telefonlarinda yapilan incelemelerde ise uyusturucu saticilarinin iki sahsi rehin aldigi o anlarin videosu çikti.
Kaynak: İHA