Tatilciler Erzurum'a Akin Ediyor, 10 Günde 300 Bin Kisi Agirlandi

Erzurum sömestir tatilinde tatilcilerinin akinina ugruyor. Tatilin baslangicindan berri geçen 10 günlük süreçte bünyesinde bulundurdugu Palandöken ve Konakli Kayak Merkezlerinde toplam 300 bin kisi kayagin ve karin keyfini çikartti.

Tatilciler Erzurum'a Akin Ediyor, 10 Günde 300 Bin Kisi Agirlandi
Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinin oldugu Erzurum’da sömestir yogunlugu yasaniyor. Ejder 3200 A.S. bünyesinde 3 bin 200 rakimda bulunan Palandöken ve Konakli Kayak Merkezlerine Türkiye’nin 81 ilinden yerli turist akin ediyor. Özellikle Palandöken’de doluluk yüzde 100’e ulasirken Konakli Kayak Merkezine ise sömestir tatilinde kayak ögrenmek isteyen çocuklar akin ediyor. Gün içerisinde ziyaretçi sirkülasyonu 30 binleri buldugu her iki kayak merkezinde yer alan otoparklarda ise yer kalmiyor.

Ejder 3200 A.S. tarafindan paylasilan rakamlara göre yilbasindan beri toplam 500 bin kisinin ziyaret ettigi kayak merkezlerinde sadece son 10 günde 300 bin ziyaretçi agirlandi. Tatilin son gününe kadar 2 kayak merkezinde toplam 500 bin kisinin agirlanacagi tahmin ediliyor.

56 farkli pistte toplam 70 kilometre uzunluga sahip kayak pistini deneyimlemek isteyen profesyonel kayakçilarin yani sira, beyaz örtüyle ilk defa tanisan vatandaslar da Palandöken’e akin etti. Pistleri dolduran yerli ve yabanci turistler, günesli havada kayak yapmanin keyfini çikartiyor.
Kaynak: İHA