Israil Savunma Bakani Gantz'den Bahreyn'e Tarihi Ziyaret

Israil’den ilk kez Bahreyn’e Savunma Bakani düzeyinde ziyaret gerçeklesti. Savunma Bakani Benny Gantz’in 2günlük ziyareti kapsaminda güvenlik konulu Mutabakat Anlasmasi’na imza atmasi ve ülkedeki ABD Donanmasi 5. Filosu’nu ziyaret etmesi bekleniyor.

Israil Savunma Bakani Gantz'den Bahreyn'e Tarihi Ziyaret
Israil Savunma Bakani Benny Gantz, Bahreyn ile ikili iliskilerin saglamlastirilmasi amaciyla ada ülkesine ilk resmi ziyaretini gerçeklestirdi. Tarihi ziyaretle ilk kez bir Israil Savunma Bakani Bahreyn’i ziyaret etmis oldu. Savunma Bakani Gantz’in ziyareti, güvenlik nedeniyle baskent Manama’ya ulasana kadar gizli tutuldu. Ziyaret kapsaminda iki ülke arasinda güvenlik alaninda Mutabakat Anlasmasi imzalanmasi bekleniyor.

Mutabakat Anlasmasi, iki ülke arasindaki savunma iliskilerinin resmilesmesine ve çesitli alanlarda is birliklerinin artmasina olanak saglamanin yani sira ülkelerarasi silah satis iliskilerini de güçlendirecek.

Savunma Bakani Gantz, ayrica ziyareti kapsaminda Bahreyn Krali Hamad bin Isa Al Halife ile görüsecek ve Bahreyn’de bulunan ABD Donanmasi’nin 5. Filosu’nu ziyaret edecek.
Kaynak: İHA