Emine Erdogan, Bebek Kütüphanesi'nin Açilisini Yapti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Altindag Bebek Kütüphanesi’nin açilisini yapti. Emine Erdogan, “Bebek kütüphanelerinin sayisinin tüm Türkiye’de artirilmasini temenni ediyorum” dedi.

Emine Erdogan, Bebek Kütüphanesi'nin Açilisini Yapti
Cumhurbaskani Erdogan’in esi Emine Erdogan, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Altindag Belediyesi’nin is birliginde yapilan Altindag Bebek Kütüphanesi’nin açilisina katildi.

Bebek Kütüphanesi’nin açilis kurdelesini Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Altindag Belediye Baskani Asim Balci, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ve diger ilgililerle birlikte kesen Emine Erdogan, “Tüm Ankaralilara hayirli olmasini diliyorum. Bebek kütüphanelerinin sayisinin tüm Türkiye’de artirilmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Açilisin ardindan kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi alan Emine Erdogan, burada oynayan bebek ve çocuklari sevip, onlara oyuncak hediye etti. Erdogan, 7 yasindaki Nisa Türkmen adli çocukla “Sifir Atik” oyununu oynayarak, çocuklara atiklarin nasil ayristirilmasi gerektigini anlatti. Çocuklara “Nasrettin Hoca ve Cimri Komsusunun Hikayesi” kitabini okuyan Emine Erdogan, onlarla keyifli zaman geçirdi.

Altindag Bebek Kütüphanesi yaklasik 120 bin kisiye hizmet verecek

Karapürçek Mahallesi’ndeki 510 metrekare müstakil binada olusturulan Altindag Bebek Kütüphanesi, Karapürçek ve Besikkaya mahallelerinde yasayan yaklasik 120 bin kisiye hizmet verecek. Kültür ve Turizm Bakanliginca Türkiye genelinde açilmasi planlanan bir nevi kültürel dönüsüm projesi niteliginde olan "Bebek Kütüphaneleri" ile bebeklere ve ailelerine saglanan ücretsiz hizmetlerle, erken çocukluk dönemine gelisimsel olarak destek verilmesi, bebeklere erken yaslardan itibaren okuma aliskanligi kazandirilmasi yönündeki faaliyetlere katkida bulunulmasi ve mevcut bebek ve çocuk kütüphanelerinin sayilari, nitelikleri ve görünürlüklerinin artirilmasi amaçlaniyor.

Bakanliga bagli 73 çocuk kütüphanesi bulunuyor. Bu kütüphanelerin 8’i müstakil bebek ve çocuk kütüphanesi olarak hizmet verirken, ayrica halk kütüphaneleri bünyesinde hizmet veren 5 bebek kütüphanesi bulunuyor. Bebek kütüphanelerinde 0-3 yas arasi bebeklere ve ailelerine hizmet sunuluyor. Ilk bebek ve çocuk kütüphanesi, 2018’de Karabük Il Halk Kütüphanesi bünyesinde ve Tekirdag Sarköy Ilçe Halk Kütüphanesi içerisinde bebek bölümü olarak olusturuldu. Tokat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile Bitlis Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, 2019’da müstakil binalara sahip kütüphaneler olarak hizmete girdi. Belediyelerle yapilan is birligi ile 2020’de Sincan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, 2021’de Ankara Mamak, Akyurt ilçelerinde, Balikesir’in Dursunbey ilçesinde ve Erzincan Fatma Sertbas Bebek ve Çocuk Kütüphaneleri hizmete açildi. Türkiye genelinde Nevsehir Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Adiyaman Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Diyarbakir Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Ünye Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Yozgat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Midyat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Ilgin Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Vezirköprü Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Pazaryeri Ilçe Halk Kütüphanesi Bebek ve Çocuk Bölümü, Bilecik Osmaneli Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Düzce Bebek ve Çocuk Kütüphanesi olmak üzere 11 kütüphanenin açilmasi için çalismalar yürütülüyor.
Kaynak: İHA