Mezunlara 'Avrupa' Vizesi Çikti

Türk yüksekögretim tarihinde ilk kez 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programinin yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanina yerlestirildi. Bu programlardan mezun olan ögrencilerin yurt disinda diplomalari daha hizli taninacak, istihdam edilme imkâni artacak, yatay ve dikey ögrenci hareketliliginde kolaylik saglanacak.

Mezunlara 'Avrupa' Vizesi Çikti
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ)’ye yerlestirilen 129 yüksekögretim programinin ögrenme kazanimlarinin kalite güvencesini sagladiklari Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan onaylandi ve Yüksekögretim Kuruluna sunuldu. YÖK karariyla Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kuruluna gönderilen 129 diploma programinin TYÇ kurulunun uygun görüsü ile TYÇ veri tabanina islenmesi neticesinde bu programlar diplomalarinda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logosunu kullanmaya hak kazandi. Bu kapsamda Dogus Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi ve Endüstri Mühendisligi lisans programlari mezun ögrencileri yurt disinda mesleklerini icra edebilecek.

Iste o ülkeler

Avrupa Birligi (AB) üye devletlerinin yani sira Izlanda, Lihtenstayn ve Norveç (Avrupa Ekonomik Alani ülkeleri), Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadag, Sirbistan ve Türkiye (aday ülkeler), Bosna Hersek, Kosova (potansiyel adaylar) ve Isviçre olmak üzere 11 ülke AYÇ’nin uygulanmasina yönelik olarak çalisiyor.
Kaynak: İHA