Kizi Da Kendisi Gibi Kalp Hastasi Olan Anne Duygusal Anlar Yasadi

Bursa’da dogustan kalp hastalari düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Oglu da kendisi gibi kalp hastasi olan anne duygusal anlar yasadi.

Kizi Da Kendisi Gibi Kalp Hastasi Olan Anne Duygusal Anlar Yasadi
Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesinde Dogustan Kalp Hastaliklari Farkindalik haftasi kapsaminda; tedavi gören dogustan kalp hastalari bir araya gelip yasadiklari zorlu tedavi sürecini anlatti.

Her biri kalp hastasi olan hastalar tek tek kürsüye çikip tedavi süreçlerinde yasadiklari zorluklari ifade etti.

Kendisi de kalp hastasi olan 31 yasindaki Rüya Iklim Karaman, 6,5 aylik oglu Kivanç’in da kalp hastasi oldugunu, yasadigi zorluklarini anlatirken duygusal anlar yasadi. Anne Karaman ve kendisi gibi kalp hastasi oglu, yasadiklari zorlu sürece ragmen hayata siki siki tutunuyor.

Etkinlikte konusan Rüya Iklim Karaman, "Benim kalp hastaligi teshisim 10 yasinda konuldu. Uzun süre tedavi gördüm. Tedavilerin sonucunda sagligima kavustum. Çocugum oldu. Onun da kalbinin delik oldugunu ögrendik. Ameliyat olacak. Ben ilk duydugumda çok üzüldüm. "Çocugum benim yasadiklarimi yasayacak" diye endiselendim. "Benim eksik kaldigim seylerden o da eksik kalacak" diye çok üzüldüm. Bu Allah’in takdiri. Yapacak bir sey yok.Insallah iyi olacak" dedi.

BUÜ Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Çil, "Bu hastaligin farkindaligi o kadar önemli ki ben 1993 yilinda buraya gelip bu bölümü kurdugumda doktorlara bile bunu anlatamiyordum. Geçen 30 yil içinde farkindalik artti. Çok sükür doktorlarimiz bunu ögrendiler, hatta halk ta ögrendi. Artik halkimiz çocuklarini yetiskin kardiyolojiye götürmüyor, çocuk kardiyolojiye getiriyor. Biz sadece çocuklara degil; çocukluk çaginda hasta olup tedavi olamamis ileri yaslardaki hastalari tedavi etmeye basladik" seklinde konustu.

Kalp hastaligi geçirip tedavi olan hastalar tek tek kürsüye gelip tedavi süreçleri hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA