Bu Çiçegi Koparmanin Cezasi 109 Bin 593 TL

Çok sayida endemik bitki türüne ev sahipligi yapan Manisa’nin Spil Dagi Milli Parkinda baharin müjdecisi olarak bilinen kardelenler açti. Karlarin altindan çikan beyaz ve sari renkli kardelenleri koparmanin cezasinin ise 109 bin 593 TL oldugu ögrenildi.

Bu Çiçegi Koparmanin Cezasi 109 Bin 593 TL
Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde 1517 rakimli, 120 çesidin üstünde endemik bitkiyi barindiran Spil Dagi Milli Parki’nda havalarin biraz yumusamasiyla birlikte karlar erimeye basladi ve baharin müjdeleyicisi olan kardelenler çiçek açti. Spil Dagi Milli Parki’nda her yil ilk cemreyle birlikte açan kardelenler, bu yil da ilk cemrenin düsmesinden birkaç gün öncesinde karlarin içinden açarak, görsel sölen olusturdu.

Sari ve beyaz kardelenler

Spil Dagi Milli Parki içerisinde sari ve beyaz olmak üzere iki ayri renkte kardelenlerin çiçek açtigini kaydeden Spil Dagi Milli Parki Müdürü Halil Ernalçaci, “Manisa ve Izmir arasinda farkli flora ve faunasiyla adeta cenneti andiran Spil Dagi Milli Parkimizda baharin müjdecisi olan sari ve beyaz kardelenler çiçek açti. Baharin müjdecisi kardelenler, cemreden bir hafta önce ya da bir hafta sonra da açabiliyorlar. Kardelenlerimiz filizlenmis ve açmis durumda. Ziyaretçilerimiz milli parka geldiklerinde hem bu güzellikleri yasayacaklar hem de bastiklari yerlere dikkat edecek ve ezmeyecek, onlarin gelecek yillarda da tekrar yesermesine vesile olmus olacaklar” dedi.



Koparmanin cezasi 109 bin 593 liraya yükseldi

Doga Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, kardelenlere zarar verildiginin tespit edilmesi halinde idari para cezasi uyguluyor. Biyolojik çesitliligi tahrip edenlere geçen yil Çevre Kanunu’na göre 80 bin 460 lira uygulanan idari para cezasinin, bu yil 109 bin 593 liraya yükseltildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA