Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, HPD'li Gergerlioglu'nun Iddialarini Yalanladi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu’nun “Hatay T Tipi Cezaevi buzhaneye dönmüs. Yemekler kalitesiz” sözlerinin gerçegi yansitmadigini belirterek, “25 ton LNG’nin tedarik edildigi yerleskede odalar bilimsel verilere göre en uygun oda sicakliginda tutulmaktadir. Günlük ortalama 2.300 kg/kalori hesabina göre yeterli, kaliteli, besin degeri yüksek ve zengin çesitlilige sahip besin verilmektedir” açiklamasini yapti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu’nun “Hatay T Tipi Cezaevi buzhaneye dönmüs. Yemekler kalitesiz” iddialarina iliskin yazili açiklama yapti. Açiklamada Hatay T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu’nda yakit olarak LNG kullanildigi belirtilerek, “Haftada toplam 25 ton LNG’nin tedarik edildigi yerleskede odalar bilimsel verilere göre en uygun oda sicakliginda tutulmaktadir. Bölgenin cografi konumunda yasanan hava sicakligi nedeniyle birçok hükümlü ve tutuklunun gündüz saatlerinde kisa kollu giysiler tercih ettigi anlasilmaktadir” denildi.

Söz konusu kurumda Adalet Bakanligi ve Saglik Bakanliginca belirlenen kalori esasina göre günlük ortalama 2 bin 300 kilogram/kalori hesabina göre yeterli, kaliteli, besin degeri yüksek ve zengin çesitlilige sahip besin verildigi kaydedildi. Açiklamada söz konusu iddialarin kamuoyunu yaniltmaya ve algi olusturmaya yönelik olduguna vurgu yapilarak, iddialarin gerçek disi oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA