Sanayi Ve Üniversite Is Birligine Imza Attilar

Istanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi ve Dogus Üniversitesi (DOU) arasinda “Bilimsel Kültürel ve Sanatsal Is Birligi Protokolü” imzalandi. Üniversite sanayi isbirliklerinin önemi hakkinda açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Tarik Baykara, “Sanayinin ticarilestirme asamasindaki ARGE ve yenilikçi çalismalarini, yatirim planlarini bilimsel veri, test, deney, analiz, tanimlama ve modelleme kapsamlarinda destekleyecegiz” diye konustu.

Sanayi Ve Üniversite Is Birligine Imza Attilar
Istanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi ve Dogus Üniversitesi arasinda, bölgenin ve ilgili kurumlarin sosyal ve ekonomik gelismislik seviyesini arttirmak üzere; yerel, ulusal, uluslararasi, teknolojik, bilimsel, sosyal, teknik, kültürel, sanatsal, egitsel, ARGE odakli inovatif vb. faaliyetlerde ortak çalismalarin karsilikli aritilmasini amaçlayan is birligi protokolü imzalandi.

“Egitim, kurs, yüksek lisans-doktora programlari olusturulabilecek”

Imzalanan protokolle, üniversite ile sanayi kuruluslarinin birlikte arastirma, gelistirme ve yenilikçilik kapsamli ortak projeler gelistirebilecegini ifade eden Dogus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü Ögr. Üyesi Prof. Dr. Tarik Baykara, “Üniversitenin test, analiz, laboratuvar imkânlarinin isletme ve fabrikalarin ihtiyaçlarinda kullanilabilecek. Üniversite tarafindan sanayi kuruluslarinin yararina egitim, kurs, yüksek lisans-doktora programlari olusturulabilecek” dedi.



“Mentorlük yapilmasi konusunda öncü olacagiz”

Prof. Dr. Baykara açiklamalarina su sekilde devam etti:

“Sanayinin ticarilestirme asamasindaki ARGE ve yenilikçi çalismalarini, yatirim planlarini bilimsel veri, test, deney, analiz, tanimlama ve modelleme kapsamlarinda destekleyecegiz. Yeni ve gelismekte olan ileri teknoloji alanlarinin (yapay zekâ, nanoteknoloji, akilli sistemler, robotik, sensör teknolojileri, nanobiyoteknoloji, derin ögrenme, nesnelerin interneti ve benzeri) sanayiye tanitilmasi, anlatilmasi, ögretilmesi, uygulama için mentorlük yapilmasi konusunda öncü olacagiz.”

“Ortak çalisma imkânlari sunulabilecek”

Meslek Yüksekokullari kanaliyla ‘ara eleman’ olarak nitelenen ve son dönem büyük bir ihtiyaç haline gelen taleplerin karsilanmasinda ortak çalismalar yürüteceklerini de belirten Prof. Dr. Baykara, “Is birliklerinin ortak çalisma, planlama, ön-istihdam ve benzeri yararlari mevcut. Üniversitenin, insan kaynaklari, finansman, dis ticaret, hukuksal süreçler, yönetim organizasyonu ve diger benzeri alanlarinda da danismanlik, destek ve ortak çalisma imkânlari sunulabilecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA