PAÜ'den Okul Öncesi Ögretmenlerinin Mesleki Gelisimlerine Katki

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acipayam Meslek Yüksekokulu (Acipayam MYO) konferans salonunda “Erken Çocuklukta Çocugu Tanima ve Süreç Yönetimi” konulu seminer gerçeklestirildi. Egitimleri iki gün süren projede, okul öncesi ögretmenlerinin mesleki gelisimlerine katki saglanmasi ve özel egitime ihtiyaci olan ögrenciler için daha iyi egitim uygulamalarinin hayata geçirilmesi amaçlandi.

PAÜ'den Okul Öncesi Ögretmenlerinin Mesleki Gelisimlerine Katki


Acipayam Mehmet Manisali Anaokulu Müdürlügü’nün “Farkliliklar Hayata Renk Katar” Projesi kapsaminda; PAÜ, Acipayam Kaymakamligi, Acipayam MYO Müdürlügü, Acipayam Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Acipayam Mehmet Manisali Anaokulu Müdürlügü is birligi ile gerçeklesen seminerin açilisi; Acipayam Kaymakami Mustafa Gürbüz, Acipayam Belediye Baskani Dr. Hulusi Sevkan, PAÜ Acipayam MYO Müdürü Ögr. Gör. Senem Tüfekçi, Ilçe Milli Egitim Müdürü Süleyman Izgi, PAÜ ögretim üyeleri, okul öncesi ögretmenleri ve rehberlik ögretmenlerinin katilimiyla gerçeklesti.

Program, katilimci ögretim elamanlarina ilçe protokolü tarafindan plaketlerinin takdimi ile basladi.

Etkinligin devaminda açilis konusmalari gerçeklestirildi.

Açilis konusmalarini Acipayam Mehmet Manisali Anaokulu Müdür Yardimcisi Çagatay Öney ve Acipayam Kaymakami Mustafa Gürbüz yaparken seminerin ilk gününde PAÜ Egitim Fakültesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Çigdem Tikiroglu, “Özel Egitimde Çocugu Tanima ve Süreç Yönetimi” konulu bir sunum gerçeklestirdi. Dr. Ögr. Üyesi Tikiroglu verdigi seminerde okul öncesi siniflarda özel egitime ihtiyaç duyan, farkli olan çocuklarin nasil taninacagi, bu çocuklar için hangi hazirliklarin yapilmasi gerektigi, hangi egitim yöntemlerinin uygulanacagi hakkinda ayrintili bilgi aktardi.

Dr. Ögr. Üyesi Çigdem Tikiroglu’nun sunumun ardindan PAÜ Acipayam MYO Ögr. Gör. Eda Bayraktaroglu “Çocuklari Anlamak, Dinlemek ve Duymak” konulu bir seminer verdi. Seminerine interaktif bir sekilde baslayan ve insanlarin birbirlerini gerçekten tanimalarinin önemine dikkat çeken Ögr. Gör. Bayraktaroglu, okul öncesi ögretmenliginin sevgi temelli bir meslek olduguna dikkat çekerek, iletisim dilleri hakkinda bilgi verdi.

Okul öncesi ögretmenlerinin mesleki gelisimlerine katki saglamasi ve özel egitime ihtiyaci olan ögrenciler için daha iyi egitim uygulamalarinin hayata geçirilmesini amaçlayan proje kapsaminda düzenlenen seminerlerin ikinci gününde PAÜ Acipayam MYO Ögr. Gör. Fatmanur Öztoklu Durmus’un “Okul Öncesi Dönemde Dikkat Becerileri” konulu semineri gerçeklestirildi.

Ögr. Gör. Öztoklu Durmus, insan beyninde dikkat becerilerinin nasil çalistigi ve erken çocukluk siniflarinda dikkat becerilerinin nasil desteklenecegine iliskin örnekler aktardi.

Ikinci gün seminerleri Ögr. Gör. Nisan Cansu Ertan’in “Zorluklar Karsisinda Toparlanabilme Beceresi: Rezilyans” konulu semineri ile devam etti. Ögr. Gör. Ertan seminerinde rezilyansla ilgili risk faktörlerinden ve koruyucu faktörlerden bahsederek, çocuklarda rezilyansin nasil gelistirilecegi konusunda bilgi verdi.
Kaynak: İHA