Ivrindi, EMITT'te Yöresel Lezzetlerle Öne Çikti

25’ncisi düzenlenen Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda (EMITT) Ivrindi, yöresel lezzetler ile öne çikti.

Ivrindi, EMITT'te Yöresel Lezzetlerle Öne Çikti
Her ilden belediyelerin ve turizm sektöründe yer alan firmalarin boy gösterdigi fuarda cografi isaretli Ivrindi Kelle Peyniri basta olmak üzere, yöreye has lezzetler ve birbirinden degerli el emegi ürünler görücüye çikti. Kisa süre önce bölgeye has lezzet olan Ivrindi Kelle Peyniri’nin patentini aldiklarini ifade eden Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz “ Peynirimiz gerçekten ilçemiz için çok önemli bir degere sahip. Fuarda tanitim için yer verdigimiz en önemli ürünlerin basini çekiyor. Tanitimi ve pazar alaninin olusturulabilmesi için bol miktarda getirdik. Tadina bakan bir daha geldi. Kendisi gitti tanidigini yönlendirdi. Nasil tedarik edebiliriz sorulari soran çok oldu. Kisacasi peynirimiz ile fuara damga vurduk diyebiliriz. Biz ilçemizin tanitimi için bu tür organizasyonlara katilmaya devam edecegiz. Eksikligimizi görmek, bir dahaki fuarlara daha kapsamli hazirlanabilmek için bunlar önemli adimlar” dedi.

Gerçeklestirilen fuarin bölgenin gastronomisinin tanitilmasi açisindan çok önemli oldugunun altini çizen Baskan Cengiz “Bölgemiz dogal zenginlikleri ve ürün çesitliligi konusunda gelisime açik ve gelismesi gereken bölge. Ilçemizin her noktasinda neredeyse farkli lezzetler yetisiyor. Ivrindi deyince akla ilk kuzu geliyor. Sonrasinda peynire yer veriyoruz. Akabinde ise ceviz ve kestanemiz yer aliyor. Bu ürünler de standimizda ilgi gördü. Belki her bölgede ceviz yetisir ama bizim memleketimizin topraginda beslenen ve suyu ile hayat bulan cevizimizin tadi bir baska. Tadina bakan fuar ziyaretçileri bunu da tescillediler zaten. Bunlarin yaninda Yaglilar mahallemize has üretilen Basma Helvasi (Meyane Tatlisi) da çok ilgi gördü. Bu ürünlerimizin tanitimini gerçeklestirdik. Standimizi ziyaret eden her misafirimize tarttirdik. Bundan sonrasi artik pazar olusturmak ve turizm potansiyelini arttirip adimizi duyurmak. Bunun için yogun çaba harcayacagiz” seklinde konustu.

’Güzel ilçemiz Ivrindi için katilim sagladigimiz bu kapsamli fuarin Ivrindi için oldukça verimli geçti’ diyen Baskan Cengiz “ Ilçemizin bulundugu standa özellikle ünlü akini oldu diyebiliriz. Ünlü mankenler Ece Gürsel ile Gizem Özdil, Yemek ve Mekan Yazari Birgül Erdogan, program sunucusu ve televizyon ekranlarinin sevilen yüzü hemsehrimiz Ilker Ayrik, diger il ve ilçelerin belediye baskanlari, fuara gezmeye gelen ziyaretçilerimiz ürün çesitliligi ve yöresel lezzetlerimizden çok memnun kaldilar. Küçük ve kirsal bir ilçe olmamiza nazaran ürün çesitliliginin bol oldugu bölgeyiz. Gerek yöremize has el emegi isçiliginin oldugu ürünler gerekse gastronomi anlaminda degerli ürünler ile Ilçemizin tanitimini gerçeklestirmek için yogun ugrasimiz sürecek” dedi.

Kaynak: İHA