Birçok Arama Kurtarma Ekibinin AFAD Akreditasyon Sertifikasini Bakan Soylu Verdi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AFAD Akreditasyon sürecini tamamlayan 7 STK ve bazi belediyelerin arama kurtarma ekiplerinin sertifikalarini AFAD’ta düzenlenen törenle takdim etti.

Birçok Arama Kurtarma Ekibinin AFAD Akreditasyon Sertifikasini Bakan Soylu Verdi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) Konferans Salonu’nda düzenlenen AFAD Arama Kurtarma Akreditasyon Sertifikasi Teslim Töreni’ne katildi.

7 STK ve bazi belediyenin arama kurtarma ekiplerinin AFAD’a akredite oldugunu temsil eden sertifikalar, Bakan Soylu tarafindan arama kurtarma ekiplerinin temsilcilerine takdim edildi. Bakan Soylu, burada bir konusma gerçeklestirerek son zamanlarda gittigi ülkelerdeki insanlik tablolarinin vahimligine degindi.

“Bu kosusturmanin sebebi tehdidin büyüklügü ve isimizin çoklugudur”

Herkesin bir anneden dogdugunu, hiçbir insanin birbirinden üstünlügü olmadigini belirten Soylu, “Bu kosusturmanin sebebi tehdidin büyüklügü ve isimizin çoklugudur. Cumartesi Idlib’deydim. Geçen yil 5-6 kez gittim. Burada da orada yardim eden arkadaslarimiz var. 3.9 milyon insan yasiyor Idlib’de. Bunun önemli bir bölümü yerinden edilmis insanlar, çocuklar, yasli kadinlar. Siz nereden geldiniz diye soruyorum ya Halep çevresinden ya Güney Halep’ten gelmisler, topraklarindan oraya gitmisler. Ondan 15 gün önce de Cerablus, Azez, El-Bab’taydik. Ondan 15 gün önce de Banglades’teydik arkadaslarimizla birlikte. Arakan Müslümanlari, 1.1 milyon insan bir kampta ve birçok STK’ya kadar hepsi oradaydi. Her kamptaki evden bir çocuk çikiyor. Hepimiz insaniz. Hepimiz 9 aylik dogduk, bir anneden dogduk. Onlarin bizden bizim onlarin herhangi bir üstünlügümüz yok. Hepimiz insaniz” dedi.



“Komsumuz Yunanistan, 19 tane insani soyarak havanin en soguk oldugu günlerde attilar”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Lübnan’daki 0-2 yas arasi çocuklara yardimci olunacagini söyleyen Bakan Soylu, “Cumhurbaskanimizin talimatiyla Lübnan’daki çocuklara yardimci olacagiz, 0-2 yas arasindaki çocuklara. 0-20 yasindaki insanlarin yüzde 79’unun su anda sikinti içerisinde oldugu bir Afganistan’dan bahsediyoruz, oradakiler bizim kardeslerimiz. Bizim cografyamizin insanlari. Bunlar bizim ayni network içerisinde bulundugumuz insanlar. Basimiza bir sey gelirse, mümkün oldugu ölçüler içerisinde ayakta durmak durumundayiz, ama ayni zamanda etrafimizdaki cografyaya, insanliga bakmakla yükümlüyüz. Komsumuz Yunanistan, 19 tane insani soyarak havanin en soguk oldugu günlerde attilar. Daha dün bir kadina yapilmayacak iskence yaptilar. Bizimkiler kadini zor kurtardi. Böyle bir tabloyu umursayanlar var umursamayanlar var” ifadelerini kullandi.

Programda AFAD Baskani Yunus Sezer de bir konusma gerçeklestirdi. Sertifika teslim törenine, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, AFAD Baskan Yardimcilari ve birçok arama kurtarma ekibi katildi.

AFAD’a akredite olan ve sertifika alan 7 STK ile bazi belediyelerin arama kurtarma ekipleri toplam 189 kisiden olusuyor.
Kaynak: İHA