Pakistan'da Erkek Çocuk Dogurmak Için Hamile Kadinin Kafasina 5 Santimetrelik Çivi Çaktilar

Pakistan’da üç kiz çocugu olan hamile kadinin erkek çocugu olmasi için kafasina 5 santimetrelik çivi çakildigi ortaya çikti.

Pakistan'da Erkek Çocuk Dogurmak Için Hamile Kadinin Kafasina 5 Santimetrelik Çivi Çaktilar
Pakistan’in Hayber-Pahtunhva eyaletin de yer alan Pesaver kentinde batil inançlar az daha hamile bir kadini canindan ediyordu. Üç kiz çocugu bulunan ve dördüncü kizini hamile olan kadin, erkek çocugu olmasi için bir sifaciya gittigi ve sifacinin kadina erkek çocuk dogurmasi için kafasina çivi çakmasini tavsiye ettigi ögrenildi.

Sifacinin tavsiyesine uyan kadin daha sonra alninda 5 santimetrelik çivi ile Lady Reading Hastanesi’ne basvurdu. Kadini tedavi eden Nörolog Haider Suleman, çivinin kadinin kafatasina girmesine ragmen beynine ulasmadigini ifade etti.

Suleman basina verdigi demeçte, kadinin kendisi ile ayni bölgede yasayan baska bir kadinin kafasina çivi çaktigini ve ultrasonda kiz çocugu olarak gözüken bebeginin erkek olarak dünyaya geldigini kendisine anlattigini aktardi.

Polis, söz konusu olayi kadinin röntgen filmlerinin sosyal medyada gündem haline gelmesi ile ögrenirken, olayla ilgili sorusturma baslatildi. Sifacinin arandigini belirten polis, ayrica kadini tedavi eden doktorun olayi neden polise bildirmediginin de arastirilacagini aktardi.

Pakistan basinin da yer alan haberlerde, kadinin kocasinin onu terk etmekle tehdit ettigi ve kadinin da bu nedenle böyle bir olaya kalkistigi belirtilirken, kadinin çiviyi kendi kafasina mi çaktigi yoksa birisinin ona yardim mi ettigi belli degil. Suleman’a göre, her sey kadinin evinde oldu ve aile üyelerinin kafasindaki çiviyi çikarmaya çalistiklarini ancak basarisiz olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA