Üniversite Adaylarindan SANKO Üniversitesi'ne Ziyaret

Inci Konukoglu Anadolu Lisesi 12’nci sinif ögrencileri, SANKO Üniversite ziyarete ederek, üniversite ve bölümleri hakkinda bilgiler aldi.

Üniversite Adaylarindan SANKO Üniversitesi'ne Ziyaret
Saglik alaninda kariyer hedefi olan ögrenciler, Rehber ögretmenleri esliginde üniversiteyi gezerek, birimleri yerinde görme firsati buldu. Ögrencileri bilgilendiren Tip Fakültesi Halk Sagligi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Necdet Aytaç, “Hekimler sagligi korumak için 7 gün 24 saat göreve hazir olan kisilerdir. Hekimlik, ilk insandan dünyada yasayan son insana kadar geçerli olacak bir meslek olup insanlar size saygi duyacaktir” dedi.

Prof. Dr. Aytaç, “Bilim, iletisim ve teknoloji ne kadar gelisirse gelissin, onlari üreten, kurgulayan, planlayan ve kullanan insandir. Sonuçta herkesin bir gün doktora gereksinimi olacaktir” ifadelerini kullandi.

Dr. Ögr. Üyesi Funda Fakili

Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Funda Esin Fakili da beslenmenin önemini anlatarak beslenme ve diyetetik uzmanlarinin bu konudaki sorumluluklarina vurgu yapti.

Meslegin çalisma alanlari ve is imkanlariyla ilgili bilgiler de paylasan Dr. Ögr. Üyesi Fakili, “Bölümümüz akredite olup, kurumlarla is birligi içindeyiz” diye konustu.

Ögr. Gör. Mustafa Kavak

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Ögr. Gör. Mustafa Kavak da ögrencilere bölümün özellikleri, temel beceri laboratuvari ile SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin imkanlarini anlatti. Ögr. Gör. Kavak, ayrica hemsirelerin çalisma alanlarindan ve üniversitenin yurtdisi is firsatlarina degindi.

Ögr. Gör. Hakan Polat

Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Ögr. Gör. Hakan Polat ise nüfusun ve hastaliklarin artmasiyla birlikte fizyoterapistlere duyulan ihtiyacin da arttigina dikkat çekti. Tanitim Ofisi Sorumlusu Sema Tavsancil da SANKO Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun geçtigimiz yil ilk mezunlarini verdigini belirterek, “Üniversitemiz Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Programlariyla meslek yasaminda basariyla görev alabilecek saglik profesyonelleri yetistirmek için yogun bir çaba harcamaktadir” ifadelerine yer verdi.

Tavsancil, ögrencilere burs imkanlari, egitim imkanlari, ögrenci kulüpleri, etkinlikler, sosyal medya ve web sayfasi ile ilgili bilgiler aktardi.
Kaynak: İHA