(Düzeltme) Bursa'da Gaybubet Evlerine Baskin 9 Gözalti

Bursa Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde gerçeklestirilen operasyonda, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekiplerinin 11 adrese es zamanli yaptigi operasyon sonucu içlerinde eski hakimlerinde bulundugu FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü üyesi 9 kisi gözaltina alindi.

Bursa’da gaybubet evlerinde saklanarak örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilen içlerinde Anayasa Mahkemesinde raportörlük yapmis ihraç hakim, Istihbarat da çalismis ihraç Polis, Merkez Bankasindan ihraç Sef, ihraç Subay, Ögretim Görevlisi, Ögretmen ile Türkmenistan uyruklu 1 sahsin da aralarinda bulundugu 5’i Bylock kullanicisi olan ve haklarinda yakalama karari bulunan süphelilere yönelik 11 adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Yapilan baskin sonucu 9 süpheli gözaltina alindi. Gözaltina alinan süphelilerden ele geçirilen dijital materyallerde yurt disina kaçma girisiminde olduklari ve FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütünün sözde seyahat birimi tarafindan yurt disina illegal yollardan kaçirilmaya çalistirdiklari tespit edildi. Yakalanan bazi süphelilerin yurt disinda bulunan örgüt üyeleriyle iletisim halinde olduklari ve sakladiklari evleri 3. sahislar adina kiraladiklari anlasilirken, Adliyeye sevk edilen 9 süpheliden A.U., E.G. N.H., M.S.A., M.M., A.A., ve M.E . isimli 7 süpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 2 süphelinin ise Emniyetteki islemlerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA