Kocasinan'da Yilin Son Meclis Toplantisi Gerçeklestirildi

Kocasinan Belediyesi, 2022 yilinin son meclis toplantisini gerçeklestirdi. Toplantida konusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, mecliste görev yapan kadinlarin nezdinde tüm kadinlarin Türk kadinina seçme ve seçilme hakki verilmesinin 88. yilini ve 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü’nü kutladi. Baskan Çolakbayrakdar, sehirde yürütülen kentsel dönüsümle ilgili de konustu.

Kocasinan'da Yilin Son Meclis Toplantisi Gerçeklestirildi
Kocasinan Belediyesi Aralik Ayi Meclis Toplantisi’nda gündemde bulunan 35 madde karara bagladi. Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Oruçreis Mahallesinde yapilacak olan saglik ocaginin yanina, vatandaslarin ihtiyaci dogrultusunda eczanelerin de yapilacagini belirtti.

Baskan Çolakbayrakdar, “Mevcut aile sagligi merkezinin yerine yeni ve daha modern bir aile sagligi merkezi planliyoruz. Vatandaslarimiz biz buradan çiktigimiz zaman ilaci nereden alacagiz diyor. Çevresine eczane yapmayi da planladik. Gündelik olarak karsimiza gelen sorunlari, bir sonrakinde sorun olmaktan kaldiriyoruz, vatandasa hizmet sunuyoruz. Eger ki bir önceki tecrübemizden bir ders çikarmayip da devam edecek olursak olmaz. Vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak adina, taleplerine, beklentilerine ve ihtiyaçlarina; hizli, pratik, yerinde, aninda çözüm üretmemiz lazim” seklinde konustu.

Kayseri Valiligi, Kocasinan Kaymakamligi, Kocasinan Belediyesi ve Yemliha Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi ile Kayseri Kadim Kadinlar Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi arasinda kadin istihdaminin artirilmasi, kadinlar için sosyal girisimciligin desteklenmesi ve sosyal yasama kazandirilmasi amaciyla protokol yapilmasi da mecliste oy birligiyle karara baglandi. Baskan Çolakbayrakdar, “Bu çalismanin Yemliha’da olmasi hasebiyle, kirsal kalkinma olarak da görülebilir. Isin özünde Yamula patlicaniyla, patlicanla yapilabilecek ürünler var” dedi.

Sehirde yürütülen kentsel dönüsüm çalismalariyla ilgili de konusan Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her islerini iyi yaptiklarini, kentsel dönüsümde ise Türkiye’de esi benzeri olmayan, tamamen kendi imkanlariyla bir çalisma yürüttüklerini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar, konmusmasina su sekilde devam etti:

“Geldigimiz noktada, kentsel dönüsüm alanlarimiz içerisinde bulunan 2 binin üzerinde gecekonduda yasayan vatandaslarimiza yeni evlerini, sicak yuvalarini teslim ettik. Önümüzdeki sene de Allah nasip ederse 3 binin üzerinde hak sahibini ev sahibi yapacagiz. Gaziosmanpasa, Yavuzlar, Yunusemre, Ziyagökalp, Yenidogan, Ugurevler, Yildizevler, Oruçreis, Sancaktepe, Boztepe, Yesil Mahalle; ihtiyaci olan, degisimi ve dönüsümü yasamasi gereken bölgelerimiz. Argincik da basli basina degisimi dönüsümü olmasi gereken mahallemiz. Çalismalara basladigimiz günden bu güne 8 yil içerisinde Allah’a sükür, attigimiz her bir adimin karsiliginda netice aldik. Bunlarin neticesinde de birçok yerde vatandaslarimizin artik ‘Belediye varsa biz variz, belediye yoksa yokuz’ dedigini duyduk. 25 yili askin belediyecilik çalismamizin ve güzel uygulamalarimizin neticesi olarak vatandasimizin güvenini kazandik. Hepsinden Allah razi olsun. Takdir edersiniz ki bir kisinin bir yük tasima kapasitesi var. Kurumlarin da sirketlerin de böyle kapasitesi var. Bu kapasite neticesinde de birini kirmadan, dökmeden tasirsiniz, dönersiniz yenisini tasirsiniz. Biz bu noktada iyi bir döngü sagladik. Pandemi döneminde bile kentsel dönüsüm konutlarini teslim etmis olan bir belediyeyiz. Geldigimiz noktada baktigimiz zaman bu bölgenin ihtiyaci var midir yok mudur tartismadik. Önemli olan oradaki ihtiyaci karsilayabilmek için bir irade ortaya koyabilmek, ne yapacagimizla ilgili bir kaygi içerisine düsebilmek, bu kaygiyi harekete geçirecek bir proje ortaya koyabilmek. Argincik’a geldigimiz zaman, Argincik kendi içerisinde sikintili olan bir bölge. Kadastro olarak sikintilari var, mülkiyet olarak sikintilari var. Sosyal olarak o bölgede bir yasanmislik var, bir geçmis var. Orasi eskiden bir belediyeydi. Oradan gelen sorunlar var. Çözülmesi mi gerekiyor; evet. Bu sorunlarin çözülmesi, sadece Kocasinan’in degil, Kayseri’de yasayan herkesin hemfikir olacagi bir is. Basladigimiz günden beri az çok beni tanimissinizdir. Bir seyi gündeme çikaracaksam ayaklari yüzde yüz yere basmali. Söyledigimiz seyi yapabilmeliyiz. Argincik’ta da hakikaten yogun çalisiyoruz. Hiçbir zaman istedigimiz manada net bir isigi göremedik orada. 100-150 metrekare bir mülkiyet var, üzerinde 4, 5 tane hak sahibi var. Altinda da söyle bir sosyal gerçeklik var. Oradaki insanlarla konustugum için çok iyi biliyorum. Sadece kentsel dönüsüm plan baziyla degil, bir sosyal dönüsüm olarak gördügümüz için oradaki insanlarin söyle bir istegi var; ‘Baskanim iyi hos da; burayi verdik, buranin karsiliginda ne alacagiz? Bir bilemedin iki daire. Ben burada 3 daire oturuyorum. 3 kisi nereye gidecegiz.’ Baktigimiz zaman oradaki insanlarin da hakli olduklarini görüyoruz.”

Toplanti Baskan Çolakbayrakdar’in kadin meclis üyelerinin Türk kadinina seçme ve seçilme hakki verilmesinin 88. yilini kutlamasi ve 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü nedeniyle fotograf çektirmesi sonrasi sona erdi.
Kaynak: İHA