Çankiri Mevlevihanesi'nde 'Gönülden Dile Irfani Halk Musikisi' Dinletisi

Çankiri Karatekin Üniversitesi tarafindan Çankiri Mevlevihanesi’nde gerçeklestirilen “Gönülden Dile Irfani Halk Musikisi” dinletisi davetlilerden büyük begeni topladi.

Çankiri Mevlevihanesi'nde 'Gönülden Dile Irfani Halk Musikisi' Dinletisi
Çankiri Karatekin Üniversitesi Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Müzik Bölümü Ögretim Görevlisi Hakan Aykurt tarafindan hazirlanan ve “Gönülden Dile Irfani Halk Musikisi” dinletisi Anadolu’nun en eski yapilarindan biri olan Çankiri Mevlevihanesi’nde gerçeklestirildi.

Geceye, Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Erdem, Prof. Dr. Hüseyin Odabas, ÇAKÜ Genel Sekreteri Sadik Yilmaz, Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Çiftçi, Il Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacikli, akademisyenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Ögretim Görevlisi Hakan Aykurt tarafindan hazirlanan gecede, Asik Veysel, Yunus Emre, Kuddusi Ahmed Efendi, Teslim Abdal, Zeynel Can, Asik Agahi, Asik Ruhsati’nin eserleri solistler ve koro tarafindan seslendirildi. Dinleti davetlilerden büyük begeni topladi.

Gecenin sonunda koro adina Ögretim Görevlisi Hakan Aykurt’a çiçek takdim eden ve dinletiyi çok begendigini ifade eden Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, “Her geldigimde huzur buldugumuz, manevi atmosferi çok yüksek olan böylesi güzel bir mekânda bizlere unutulmaz bir gece yasatan bu ekibe çok tesekkür ediyorum. Ayrica emekleri ve destekleri için Sayin Rektörümüze ve diger arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum. Inaniyorum ki bu aksam buraya gelen tüm misafirlerimiz bizler gibi büyük bir manevi haz ve keyif aldilar. Emegi geçen herkese tekrar tesekkür ediyorum” dedi.

Geceye ev sahipligi yapan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise, “Tarihin, yasanmisliklarin, selatü selamlarin, zikir meclislerinin, medeniyetimizin unsurlarinin oldugu bu tarihi ve manevi degeri yüksek Mevlevihane 96 yil sonra açildi. Bizde Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak geleneklere uygun olarak 96 yil sonra burada bir Mevlevi ayini gerçeklestirmistik. O günden bu zamana bu Mevlevihane’deki etkinliklerimiz devam ediyor ve devam edecektir. Hem tarihten devraldigimiz Darülhadisin misyonu hem de Çankiri Mevlevihanesi’nin misyonunu Anadolu’nun bu kadim sehrinde yasamaya ve yasatmaya devam edecegiz. Bu gece bizi hem manen hem ruhen diyardan diyara götüren kiymetli koromuza çok tesekkür ediyorum ve bu tür etkinliklerin devamini bekliyorum.” Seklinde konustu.

Ögretim Görevlisi Hakan Aykurt sefliginde sahne alan koroda Sefa Can Merdivan, Onur Genç, Orhan Korkmaz, Tevfik Ince, Onurhan Çebgelcik, Nuri Özkan Zülküf Güngör, Eray Kis görev aldi. gecenin sunumunu ise ÇAKÜ Saglik Bilimleri Fakültesi çalisanlarindan Niyazi Mete Gürgan yapti.
Kaynak: İHA