Kagithane'de Ödüllü Motosiklet Yarisçisinin Öldürüldügü Anlar Kamerada

Istanbul’un Kagithane ilçesinde kirmizi isikta bekleyen lüks otomobile motosikletle gelen maskeli iki kisi tarafindan gerçeklestirilen saldirida yasamini yitiren Bayram Diril cinayetinin failleri yakalandi. Tetikçiler de dahil 8 süpheli, Istanbul merkezli 4 ilde yapilan operasyonla gözaltina alindi. Öte yandan ödüllü motosiklet yarisçisina düzenlenen silahli saldirinin güvenlik kamerasi görüntüleri de ortaya çikti.

Edinilen bilgiye göre, cinayet, 12 Kasim tarihinde saat 23.45 siralarinda Kagithane Talatpasa Mahallesi Imrahor Caddesi üzerinde meydana gelmis, 34 DFJ 149 plakali araçla seyir halinde olan Bayram Diril, kirmizi isikta durdugu sirada motosikletle yanasan kar maskeli iki kisi kursun yagdirmisti.

Kursunlarin hedefi olan Bayram Diril yarali olarak kaçmaya çalismis, otomobille karsi seride geçerek refüjde durabilmisti. Agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Bayram Diril, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetmisti.

Kanli saldirida yasamini yitiren Diril’in Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen bazi yarismalarda ödül aldigi ve motosiklet yarisçisi oldugu öne sürülürken, 12 Kasim’daki olayin ardindan çok yönlü çalisma gerçeklestiren Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerinden yola çikarak cinayetin faillerini arastirdi. Kamera kayitlarindan 8 süpheli sahsin silahli saldiriya karistigi tespit edildi. Belirlenen süphelilerin yakalanmasi için 30 Kasim’da Istanbul, Amasya, Bursa ve Kirklareli’nde es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyon çerçevesinde saldiriya bizzat katilan S.Ç. ve M.K. isimli süpheliler de dâhil 8 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda 5 ruhsatsiz tabanca ve bu silahlara ait 68 mermi ele geçirildi.

Cinayet ani kamerada

Gözaltina alinarak Organize Suçlarla Mücadele Subesine götürülen zanlilar, daha sonra mahkemeye çikarildi. Önceki gün adli makamlara sevk edilen zanlilarin 5’i tutuklanarak cezaevine konuldu. Olaya dolayli yoldan katildigi sanilan 3 süphelinin ise adli kontrol hükümleri uyarinca saliverildigi ögrenildi.

Öte yandan motosikletli silahli saldirganlarin gerçeklestirdigi cinayet ani KGYS kameralarina da yansidi. Eylemi gerçeklestiren iki tetikçinin, gece saatlerinde kirimizi isikta bekleyen otomobilin sürücü koltugundaki Bayram Diril’e motosikletle yaklastigi ve ates açtiklari, ardindan da araçtan inerek saldiriya devam ettikleri görülüyor.
Kaynak: İHA