Engelsiz Bilgisayar Kursiyerleri Sertifikalarina Kavustu

Altindag Belediyesi engelli bireyleri unutmadi. Bilgisayar kursunu basariyla tamamlayan görme engelli kursiyerler sertifikalarina kavustu.

Engelsiz Bilgisayar Kursiyerleri Sertifikalarina Kavustu
Engelsiz bilgisayar kursu sona erdi. Yaklasik 1 yildir devam eden “engelsiz bilgisayar” kursunu basariyla tamamlayan görme engelli gençler ve çocuklar sertifika alarak kurstan mezun oldu. Örnek Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Destek Merkezi’nde gerçeklestirilen programda, kursiyerlere sertifikalarini veren ve onlarin heyecanina ortak olan Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci “Görme engeli bulunan özel ögrencilerimize yönelik olarak baslatilan bilgisayar kursumuz bir yil devam etti. 1 yil boyunca kursa katilan ve basariyla tamamlayan tüm çocuklarimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.



“Bilgisayar kullanmak artik zor degil”

Kurs isleyisi hakkinda bilgi veren Baskan Balci “Kurs çerçevesinde ögrencilerimiz özel donanimlara sahip teknolojik bilgisayarlar ve kolay erisim saglayan teknik cihazlar sayesinde, üst seviyede egitim alma imkâni buldular. Kursumuzda egitimlerin yani sira, sosyal faaliyetler de gerçeklestirildi.

Çesitli geziler düzenlendi, etkin baston kullanma egitimi verildi.

Müzikal etkinlikler, drama ve benzer birçok etkinlik gerçeklestirildi.

Kurs sonunda özel programlar ile rahat bir biçimde erisilebilir bilgisayar kullanimina yönelik kazanim elde ettiler. Tüm bu çalismalarin yani sira üniversite hazirlik döneminde bulunan ögrencilerimize yönelik bilgilendirme seminerleri yapildi ve bireysel destek verildi” dedi.

Baskan Balci, Altindag Belediyesi olarak, engelli bireylerin daima yaninda olduklarinin altini çizdi. Gençlerin bilgisayar araciligiyla yazdigi “Seni çok seviyoruz Baskanim” cümlesi, Baskan Balci’nin büyük begenisini topladi.
Kaynak: İHA