Esenyurt'ta Site Sakinlerinin Çilesi Açiklamasi 3 Gündür Elektrik, Su Ve Dogal Gazlari Yok
Esenyurt’ta 30 katli bir sitenin 7 milyon lira geçmis dönem borcundan dolayi ortak kullanimdaki elektrigi kesildi. Elektrige bagli su sistemi ve asansörler de kullanima kapandi. Asansörlerin çalismamasi nedeniyle 26’nci kattaki dairesine yürüyerek çikmak zorunda kaldigini anlatan bir site sakini, "Her bes katta bir durarak 15 dakika mola veriyorum" dedi.

Asansörün kullanilamamasindan dolayi 30 katli sitede evlerine gitmenin zorluklarindan da bahseden site sakinleri, durumun düzelmesi için yönetime kayyum atanmasini istedi.
Güvenlik site sakinlerine saldirdi
Yasanan magduriyetten dolayi site sakinleri, güvenliklere ve yönetime tepki gösterdi. Tepkiler sonrasinda güvenlikler ile site sakini arasinda tartisma çikti. Güvenlikler bir site sakinini darp etti. Hastaneye giderek darp raporu alan site sakini güvenliklerden sikayetçi oldu. Yasanan o anlar ise vatandaslarin cep telefonu kamerasina yansidi.
Siteye kayyum atanmasini istiediler
Her kis benzeri durumlarin yasandigini belirten Özgün Korkmaz, “Yönetimin 3 milyon TL elektrik borcu vardi ve ödemeyince 7 milyon oldu. Durum böyle olunca ortak alanlardaki elektrigimiz kesildi. Elektrige bagli oldugu için suyumuz ve dogal gazimiz da kesildi. Bize insanlar borcunu vermiyor dediler ama gerçek degil. Bu süreçte bizden 5 bin TL ek bütçe de istendi, onu da ödedik ama bir sey degismedi. Geçen kis da ayni durum oldu, bu yil da ayni sey oldu" dedi.
Korkmaz, siteye kayyum atanmasini istedi.
Asansörlerin çalismamasi nedeniyle magduriyet yasayan bir site sakini ise, “Ben saglikçiyim, evden 1 saat önce çikmak durumunda kaliyorum. Aksam da yorgun sekilde eve geldigimde 26 kati çikarak evime giriyorum. Her bes katta 15 dakika durarak nefesimi topluyorum. Ben hiç degilse saglikliyim, ama bazi insanlar yasli veya hasta onlar disari çikamiyor” dedi.
