Izmir'deki Vinç Kazasinda Ölü Sayisi 6'Ya Yükseldi

Izmir Valiligi, Bornova ilçesinde bir otel insaatinda meydana gelen kazada ölü sayisinin 6’ya yükseldigini bildirdi. Enkazdaki arama kurtarma çalismalari tamamlanirken, sabah saatlerinde vincin kaldirilmasinin beklendigi ögrenildi.

Izmir'deki Vinç Kazasinda Ölü Sayisi 6'Ya Yükseldi
Olay saat 17.30 siralarinda Yesilova Mahallesi Kamil Tunca Bulvari yaninda bulunan Bornova Otel’in insaatinda meydana geldi. Kaza, insaattaki vinçteki yükseltme çalismalari sirasinda, vincin bir kisminin henüz belirlenemeyen nedenden dolayi kopmasi sonucu meydana geldi. Insaatin 21. katinda bulunan vincin kabini ve bir bölümü büyük bir gürültüyle asagi düserken, olayi görenlerin ihbari üzerine bölgeye çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alirken, yaralanan vatandaslara saglik ekipleri müdahale etti. Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, olay yerinde yaptigi incelemelerin ardindan basin mensuplarina açiklama yapti. Vali Kösger, meydana gelen kazada 4 kisinin öldügünü, 2 kisinin yaralandigini ve 2 kisinin de kayip olarak arandigini bildirmisti.

Ölü sayisi 6’ya yükseldi

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Bornova’daki bir insaatta yasanan vinç kazasinda 2 kisinin daha cesedine ulasildigini açikladi.

Kösger, sosyal medya hesabindan, "An itibariyla bahse konu insaatta enkaz altinda kalan 2 vatandasimizin daha cansiz bedenlerine ulasilmis olup toplam vefat sayisi 6 olmustur. Vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina ve tüm Izmirli hemsehrilerimize sabir ve metanet diliyorum" sözlerine yer verdi.

Enkazdaki arama kurtarma çalismalari tamamlandi

Öte yandan, haber alinamayan 2 isçinin cansiz bedeninin enkazdan çikarilmasinin ardindan kazanin meydana geldigi yerde AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalismalarinin tamamlandigi ögrenildi. Kopan vincin sabah saatlerinde kaldirilmasinin beklendigi ögrenildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde, olayla ilgili 2 cumhuriyet savcisinin görevlendirildigi bildirilmisti.
Kaynak: İHA