Küçükçekmece'de EYT Yogunlugu Ikinci Gününde De Devam Ediyor

EYT düzenlemesi sonrasi Küçükçekmece’de vatandaslar ikinci gününde de sabah saatlerinden itibaren SGK önünde siraya girdi. Yogunluk ikinci gününde de devam ediyor.

Küçükçekmece'de EYT Yogunlugu Ikinci Gününde De Devam Ediyor


Cumhurbaskani Erdogan, Çarsamba aksami EYT’de yas sarti olmayacagini ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kisinin emekli olacagini belirtmisti. Düzenlemede SSK, Bag-Kur, Emekli Sandigi ayrimi olmayacak Sartlari saglayan herkes emeklilik hakkindan faydalanabilecegini de açikladi.

Karar, milyonlarca insan sevindirirken sabahin erken saatlerinde vatandaslar prim günlerini hesaplatmak için SGK binalari önünde uzun kuyruklar olusturdu. Askerlik ve dogum borçlanmasini tamamlamak isteyen vatandaslar Küçükçekmece SGK binasi önüne geldi. Bina önünde olusan EYT kuyrugu ikinci gününde de devam ediyor.

Karari simdi beklemediklerini anlatan Ahmet Bilginci, isimli vatandas “EYT için buradayiz. Biz bu karari simdi beklemiyorduk, seçim sonrasini için bekliyorduk. Tabi ki mutluyuz” diye konustu.

Mehmet Zeki Arnus isimli vatandas ise, “EYT için buradayiz, günleri toplamak için bu kadar kisa zamanda beklemiyorduk. Karardan dolayi mutluyum” dedi.

Askerlik borçlanmasini düzenlemek için geldigini anlatan Sadullah Inci, “EYT için geldik, benim Bagkur ile sigortamda çakisan günler var. onlari ayiklamak için geldim, bir de askerlik borçlanmasi için geldim. Sabah sira aldim, önümde 350 kisi vardi. Askerlik borçlanmam var onu yapacagim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA