Bakan Yardimcisi Birpinar'dan 'Su Krizi' Uyarisi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi ve Iklim Degisikligi Basmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpinar, Türkiye genelinde yagis olmayisindan ve sicakliklarin normalin üzerinde seyretmesinden kaynakli metropol sehirlerde büyük su krizi olabilecegi konusunda uyarilarda bulundu.

Sosyal medya hesabindan paylasimda bulunan Prof. Dr. Birpinar, hava olaylarinin gariplestigini belirterek, “Türkiye genelinde yagis yok. Sicakliklar normalin çok üstünde. Böyle devam etmesi halinde metropol sehirlerde büyük su krizi olur. Içme suyu barajlari kritik seviyenin altinda seyrediyor. Ocak ayi böyle giderse elimizde sadece subat ayi kalir” dedi.

Kuraklik ve su kitliginin gida kitligini doguracagini kaydeden Birpinar, gida kitliginin da baska sosyal olaylari tetikleyecegine vurgu yaparak, “Özellikle iklim degisikligi dolayisiyla olusacak dogudan batiya ve güneyden kuzeye iklim göçlerini ortaya çikartacaktir. Problem ortak, çözümde ortak bulunmali. BM’ye çok is düsüyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA