Çiftçilere Yüzde 75 Hibe Destekli Mercimek Dagitildi

Kilis’te, 290 çiftçimize yüzde 75 i hibe olarak kamu tarafindan karsilanan, yaklasik 5 bin dekar alana ekilmek üzere 64 ton Firat-87 sertifikali mercimek tohumu dagitildi.

Çiftçilere Yüzde 75 Hibe Destekli Mercimek Dagitildi
Tarim ve Orman Bakanligi, Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü, Tarim Arazilerinin kullanimin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP) " Atil Araziler Tohumla Bulusuyor" adi altinda Tarim ve Orman Il Müdürlügünde mercimek tohumu dagitildi.

Projede Kilis genelinde 290 çiftçimize yüzde 75 i hibe olarak kamu tarafindan karsilanan, yaklasik 5 bin dekar alana ekilmek üzere 64 ton Firat-87 sertifikali mercimek tohumu temini yapilarak dagitimi gerçeklestirildi.

Toplami 1 milyon 526 bin lira bütçeli proje için düzenlenen tören de konusan Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoglu; "Yaptigi is ile gurur duymasi gereken çiftçilerimize hitaben pandemi ve yani basimizdaki savas nedeniyle çiftçilerimizin degerini herkes anladi. Bu süreçte yaptiginiz tarimsal üretim ile biz insanlarin sikinti çekmeden güvenli gidaya erisimini sagladiniz ve bizleri doyurdunuz. Muhakkak sizlerde saglik ve girdi maliyeti sikintilarla karsilastiniz. Buna ragmen Devletimizin de destegi ile üretimi hiz kesmeden devam ettirdiniz. Devletimiz bugün oldugu gibi bundan sonraki süreçte de siz eli öpülesi çiftçilerimizin yaninda ve destekçisi olacaktir. Insallah mevsimde uygun gider bol ve bereketli hasatlari da hep beraber görürüz” dedi.

AK Parti Il Baskani Karatas, Tohum destekleriyle disa bagimliligin azaldigini ifade ederek, "Ürünlerimiz yerli ve milli topumlar sayesinde daha kaliteli oluyor. Sadece mercimekte degil tüm ürünlerin tohumlarini yerli ve milli olarak üretiyoruz. Milli ve yerli olarak, helikopterlerimizi, tankimizi, insansiz hava araçlarimiz, silahli insansiz hava araci, silahli kuvvetlerimizin ihtiyaçlarini da yerli ve milli olarak üretiyoruz. Bu nedenle tohumlarimizin yerli ve mili olmasi önemlidir" dedi

Mercimek tohumu dagitma törenine AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas, Ziraat Odasi Baskani Ibrahim Kara, Ziraat Mühendisleri Odasi Kilis Temsilcisi Güven Özdemir, Il genel meclisi üyeleri ile çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA