CMK Geregince Görevlendirilen Müdafilere 2023'Te Yapilacak Ödeme Tarifesi Resmi Gazete'de

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) geregince sorusturma ve kovusturma makamlarinin talebi üzerine görevlendirilen müdafi veya vekillere yapilacak ödemelere iliskin 2023 yili ücret tarifesi, Resmi Gazete’de yayimlandi. Tarife kapsaminda, ücretlere yüzde 122.93 oraninda artis yapildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) geregince sorusturma ve kovusturma makamlarinin talebi üzerine görevlendirilen müdafi veya vekillere yapilacak ödemelere iliskin 2023 yili ücret tarifesi, Resmi Gazete’de yayimlandi. Tarife kapsaminda, ücretlere yüzde 122.93 oraninda artis yapildi. CMK geregince yapilan hukuki yardimlara yönelik islemlerde müdafi ve vekillere, sorusturma evresinde takip edilen isler için bin 447, sulh ceza hakimliklerinde takip edilen isler için 2 bin 254, asliye ceza mahkemeleri ile çocuk mahkemelerinde takip edilen davalar için 2 bin 481, seri muhakeme usulü uyarinca takip edilen isler için bin 36 lira, agir ceza mahkemeleri ile çocuk agir ceza mahkemelerinde takip edilen davalar için ise 4 bin 451 lira ödenecek.

Ayrica görevlendirilen müdafi ve vekiller, icra ceza ve fikri ve sinai haklar ceza mahkemesi gibi mahkemeler ile infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 2 bin 481, bölge adliye mahkemelerinde görülen durusmali davalar için 4 bin 451 ve Yargitay’da görülen durusmali davalar için de 5 bin 11 lira alacak.

Tarife, 1 Ocak 2023’te yürürlüge girecek.
Kaynak: İHA