45 Günlükken Aldigi Deve Kuslarina Evlatlari Gibi Bakiyor

Van’in merkez Ipekyolu ilçesinde yasayan Mürsel Hazir isimli avukat, 45 günlükken aldigi deve kuslarina evinin bahçesinde evlatlari gibi bakiyor.

45 Günlükken Aldigi Deve Kuslarina Evlatlari Gibi Bakiyor
Van’da korona virüs salgini tedbirleri çerçevesinde evden çikamayan Mürsel Hazir isimli genç avukat, Aydin’in Kusadasi ilçesinden 3 deve kusu siparis etti. Hazir, 2 yil önce kendisine 45 günlükken gelen deve kuslarini büyük bir özveriyle besledi. Evinin bahçesinde deve kuslarini diger kümes hayvanlariyla birlikte özenle besleyen Hazir, deve kuslari hakkinda bir arastirma da yapti. Deve kuslarinin faydalarini ögrenen Hazir, simdilerde bir çiftlik kurmayi hedefliyor. Van’da ilk kez deve kusu görenler ise saskinligini gizleyemiyor.

"Sehir disindan gelip bu kuslari görmek isteyenler oluyor"

IHA muhabirine konusan Mürsel Hazir isimli avukat, deve kuslarinin Kusadasi’ndan kendilerine gönderildigini belirtti.

Yaklasik 2 yildir deve kuslarini beslediklerini ifade eden Hazir, "Bunu ilk baslarda hobi amaçli almistik. Nasip olursa bunu daha da büyütmeyi düsünüyoruz. Deve kuslari hem stres atmamizi sagliyor hem de insanimiz ilgi duyuyor. Sehir disindan gelip bu kuslari görmek isteyenler oluyor. Deve kuslari hakkinda daha sonra arastirma yaptik. Yumurtasinin agirligi 1,5 ila 2,5 kilo civarinda degisiyor. Bu yumurta kemik gelisimi için birebir. Etinden, yumurtasindan, tüyünden, derisinden ve hatta tirnagindan dahi faydalaniyor. Bizler de bu sekilde faydalanmayi düsünüyoruz" dedi.



"Türkiye’de üretimini yapanlar yurtdisina satiyor"

Deve kuslarini 45 günlükken aldiklarini ve kendilerinin de 2 yildir yetistirmeye devam ettiklerini dile getiren Hazir, "Büyükbas hayvan beslemekten çok daha faydali diye düsünüyorum. Ancak ülkemizde deve kusu pazari yok denecek kadar azdir. Türkiye’de de bunun üretimini yapan vatandaslarimiz bu kuslari yurtdisina satiyor. Bizler de bunu gelistirmeyi düsünüyoruz. Bizler, Türk vatandasinin da bu etten faydalanmasini istiyoruz. Deve kuslari büyükbas hayvan nasil besleniyorsa o sekilde besleniyor" diye konustu.

Kaynak: İHA