Kozan Belediyesinden Halka Açik Narenciye Bahçesinde Ilk Hasat
Adana’nin Kozan ilçesinde Belediye Baskani Kazim Özgan 15 yil önce kamulastirarak satin aldigi 7 dönüm narenciye bahçesini halka açti. Bahçede bulunan mandalina, portakal ve limon agaçlarindan hasati mahalle sakinleri yaparak narenciye ihtiyaci olan herkes bahçeden meyvesini aldi.

Özgan yillar önce ilçenin cografi isaret ile lezzeti tescillenen Kozan Portakal’ini Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesine kamyonla götürerek ilçenin dogal lezzetlerine dikkat çektiklerini kaydederek, "Ilçede belediyeye ait narenciye bahçesini halka açik hale getirdik. Ilçede limon, portakal, mandalina ihtiyaci olan herkesin ücretsiz bu bahçeden ihtiyaci kadar meyve almasini sagladik. Bu halk bahçelerinin sayisini arttiracagiz.
Belediyemize ait 7 dönümlük narenciye bahçesinde çesitli meyveler bulunuyor. Bunlar ata dede tohumu ile dikilmis organik ürünler. Burasi daha önceki dönemlerde atil vaziyetteydi. Biz geldik ve buranin düzenlemesini yaptik, agaçlarin bakimini gerçeklestirdik. 15 yil önce satin aldigimiz narenciye bahçemiz simdi halkin ücretsiz meyve bahçesi. Ilçemizde yetisen portakalimiz ve narenciye ürünlerimiz lezzeti ile fark olusturan ürünler. Halkimiza hayirli olsun. Bu bahçelerimizin sayisini arttirarak meyve girmeyen ev kalmasin istiyoruz. Halkimiz bahçemizden ücretsiz meyvesini alabilir” dedi.
Vatandaslar ve çocuklar bahçeden kendi meyvelerini hasat ederken mutlu olduklarini ifade ederek belediye baskanina bu güzel proje için tesekkür ettiler.
Özgan, bahçede kendi de limon ve portakal hasadi yaparak ailelere dagitirken etkinlige belediye baskan yardimcilari, Cumhuriyet Halk Partisi Kozan Ilçe Baskani Bünyamin Sedefoglu, IYI Parti Kozan Ilçe Baskani Veysel Sirkinti, Saadet Partisi Kozan Ilçe Baskani Muammer Özçelik ve belediyenin müdürleri katildi.
