Egitim Bir Sen'den Kitap Okuyan Ögrencilere Altin Ödülü

Egitim-Bir-Sen Balikesir 1 Nolu Subesinin yürüttügü proje ile ögrenciler, önce okudular, sonra yazdilar ve düzenlenen törenle ödüllerini aldilar.

Egitim Bir Sen'den Kitap Okuyan Ögrencilere Altin Ödülü
Egitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nin baslattigi, “Bir Bilenle Bile Nesil Projesi” dahilinde bu yil da 4. sünü düzenledigi, Balikesir’de Ortaögretim kurumlarinda yaklasik 550 ögrencinin katildigi, her ay bir kitabin okunmasi ve ardindan yazilan kompozisyonlarin degerlendirilmesi sonucu belirlenen, dereceye girmis ögrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreni, Balikesir Ögretmenevinde genis bir katilimla gerçeklesti. Ödül törenine Egitim-Bir-Sen Balikesir1 Nolu Sube Baskani Ercan Kurter, Sube Yönetim Kurulu Üyeleri, sendika Ilçe Temsilcileri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadin Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Projede emegi geçen koordinatör ögretmenler, proje degerlendirme jüri üyeleri, dereceye giren ögrenciler ve aileleri katildi.

Ödül töreni Sube Baskani Ercan Kurter’in açilis ve selamlama konusmasi ile basladi.

Ercan Kurter konusmasinda sunlari söyledi ; “ 2018-2019 Egitim-Ögretim yili basindan beri devam eden proje, il genelinde 550 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirdigimiz proje ile bu yil 4.sünü düzenledik. Önümüzdeki yillarda bu sayinin kartopu gibi büyüyerek artacagini ümit ediyorum. Amacimiz medeniyet degerlerine bagli inançli, ülkesini, bayragini, milletini seven nesiller yetistirme yolunda katki sunmaktir Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle binlerce gence ulastik. Türkiye genelinde binlerce okulda binlerce gencimizi kitapla bulusturduk. Ögretmen ve ögrencilerin birlikte bir seyler ögrendigi, ufuk kazandigi, yeni bakis açilarina kavustugu bu proje ile gelecegimizin teminati olan gençlerimize dokunduk. Ben bugün burada, bu muazzam tabloda; yarinin akademik birikimini, Türkiye’nin entelektüel gelecegini, Sezai Karakoç üstadin ifadesiyle ‘dirilis isçilerini, heybetini inancindan, gücünü medeniyet birikiminden alan bilge nesli görüyorum. Bu muazzam tablonun ortaya çikmasinda emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz gençlerin omuzlarinda yükselmistir. Âlimler, sairler, Kuvayi Milliye sehri Balikesir’ in bilge gençleri sizlere güveniyor, sizlere inaniyoruz. Biz imkâni, siz gayreti ortaya koydunuz ve bu is birliginden büyük bir gelecek potansiyeli dogdu. Bu salondan ilhamini medeniyetimizden alan fikir ve ilim adamlari, sinemacilar, müzisyenler, ressamlar, edebiyatçilar çikacak. Emperyalizmin kültürel istilasina dur diyecek yeni El-Cezeriler, El-Harizmiler, Cabir bin Hayyanlar, Ali Kusçular, Ulug Beyler, Biruniler, Ibn Sinalar, Mimar Sinanlar çikacak; Aliyalar, Akifler, Fuat Sezginler, Aziz Sancarlar yetisecek ve medeniyetimizi yeniden insa edecekler. Bu ülkeye kursun askerler, troller, fikir tetikçileri, düsünce suikastçilari lazim degil. Bize analitik düsünen gençler, hakikati arayip bulup haykiracak bir gençlik lazim. Ben bu gençligi burada görüyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum.” dedi.

Ercan Kurter konusmasinin sonunda katilimcilara, emegi geçen Ilçe Baskanlarina, koordinatör ögretmenlere, degerlendirme yapan jüri üyelerine ve dereceye giren ögrencilerin annelerine ve babalarina böyle evlatlar yetistirdikleri için tesekkür etti.

Dereceye giren ögrenciler için hediye olarak; 1.lere Yarim Altin, 2.lere Çeyrek Altin, 3.lere de Gram Altin verildi.

Kaynak: İHA