ABD'de Kar Firtinasinin Neden Oldugu Kazalarda Can Kaybi 17'Ye Yükseldi

ABD’de etkili olan kar firtinasi nedeniyle birçok eyalette meydana gelen kazalarda hayatini kaybedenlerin sayisi 17’e yükseldi.

ABD'de Kar Firtinasinin Neden Oldugu Kazalarda Can Kaybi 17'Ye Yükseldi


ABD’de etkili olan kar firtinasi hayati durma noktasina getirdi. Ülkede, olumsuz hava kosullarinin yol açtigi çok sayida kaza meydana geldi. Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska ve Ohio eyaletlerinde kar firtinasinin neden oldugu kazalarda su ana kadar en az 17 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafindan yapilan açiklamada, yarin da etkisini göstermesi beklenen kar firtinasi nedeniyle seyahat etmenin asiri riskli olabilecegi belirtildi.

Ohio’da 46 araç birbirine girmisti

ABD’de etkisini sürdüren kar firtinasi nedeniyle havayolu ulasiminda da aksamalar sürüyor. Uçus takip sitesi FlightAware.com’a göre iptal edilen uçuslarin sayisi 5 bin 700’ü asti. Ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan firtina, doguda ve Teksas’ta yaklasik 1 milyon ev ve isyerini de elektriksiz birakti.

Ohio eyaletinde yer alan ve Chicago-Pittsburgh arasindaki ulasimi saglayan Ohio Turnpike yolunda buzlanma ve azalan görüs mesafesi nedeniyle zincirleme kaza meydana gelmisti. Ohio Eyalet Polisinden yapilan açiklamaya göre 46 araç birbirine girmis, 4 kisi hayatini kaybetmisti. Yol her iki yönde de trafige kapatilmisti. Araçlar is makinelerinin yardimiyla çekilmis, 7 saat süren çalismalarin ardindan yol yeniden trafige açilmisti.
Kaynak: İHA