Van'da 'Aile Okulu Projesi'yle 21 Bin Veliye Ulasildi

Milli Egitim Bakanliginin “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” sloganiyla hayata geçirdigi “Aile Okulu Projesi” çerçevesinde Van Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli okullarda yürütülen çalismalar neticesinde 21 bin veliye ulasildi.

Van'da 'Aile Okulu Projesi'yle 21 Bin Veliye Ulasildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde, Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügünce yürütülen “Aile Okulu Projesi” çerçevesinde Van’da bin 450 kurs açildi. Ailelerin ve toplumun sagliginin korunmasina katki saglamak, aile içi iliskiler, ev yönetimi ve çocuklarin davranis yönetimlerine rehberlik edilmesi gibi amaçlarin yer aldigi “Aile Okulu Projesi” çerçevesinde 21 bin veliye ulasildi.

Proje çerçevesinde Ipekyolu ilçesine bagli Cahit Zarifoglu Ilk ve Ortaokulunda düzenlenen kursu ziyaret eden Il Milli Egitim Sube Müdürü Talat Toy, projenin 81 ilde devam ettigini ifade etti.

Van’da bin 322 ögretmenin projeyle ilgili egitim aldigini ve bu egitimleri ilk olarak kendi okulundaki velilere verdigini belirten Toy, “Bugün itibariyle 21 bin veliye ulastik. Bunun 10 bin 600’ü kadin, 10 bin 400’ü ise erkek. Bu projeyle biz neyi hedefliyoruz? Eger güçlü bir aile varsa, güçlü bir toplum olur. Eger egitimli olan bir aile varsa, o ailedeki çocuklarin egitimleri de çok daha güzel olur. Bu çerçevede sosyal beceri yasantisindan saglikli yasama, teknolojinin düzenli kullanimindan aile içi iletisime kadar birçok konu basliklarimiz var” dedi.



"Hedefimiz 60 bin veliye ulasmak"

Egitimlere olan katilimin memnuniyet verici oldugunu ifade eden Toy, “Bu konuda güzel çalismalarimiz olmus. Bu çalismalarimiz en son veliye ulasana kadar devam edecek. Önümüzdeki yil hedefimiz 21 bin olan bu sayiyi üç kat arttirarak 60 bin veliye ulasmaktir” diye konustu.



"Kadinlar buraya gelerek sosyallestiler"

Okul Rehber Ögretmeni Sümeyra Akarçay ise velilerin egitimlere çok yogun bir talep gösterdigini belirterek, “Velilerimiz düzenli bir sekilde egitimlere geldiler. Katilim güzeldi. Bu benim üçüncü grubum. Normalde 44 saat süren bir egitim. Iletisim ile baslayan egitimlerimizi akran zorbaligi, teknoloji bagimlilik türleri, ahlak gelisimleri, beslenme ve spor ünitesi ile bitiriyoruz. Tabi sosyal ve ekonomik olarak elverisli bir konumda degiliz. Ancak kadinlar buraya gelerek sosyallestiler. Kadinlarin daha mutlu bir sekilde çocuklari üzerindeki degisimi gördükçe bende mutlu oldum. Bu projenin devam etmesini istiyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Esim ve çocuklarimla iletisimim daha kolay oldu"

Proje sayesinde hayatinda çok seyin degistigini aktaran Kadriye Bingöl isimli vatandas da, “Ben esimle ve çocuklarimla daha çok zaman geçirmeye basladim ve onlarla iletisimim daha çok kolaylasti” dedi.

4 çocuk annesi Necla Özdemir de, “Özel çocugum oldugu için psikiyatri destegi aldim. Onun yani sira okulda saglikli yasam, egitim, zararli internet ortamlari konusunda bilgilendirildik. Her seyden önce eve gittigimiz zaman stres ve sikintidan uzaklasiyoruz. Esimizle, çocuklarimizla nasil iletisim kuracagimizi biliyoruz. Esimize güler yüzlü davrandigimiz zaman güler yüz alabiliyoruz. Her okulda olmasi gereken bir sey bu. Ben bu anlamda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Semra Arslan isimli veli ise daha önce vaktinin çogunu çocuklarina bakarak geçirdigini anlatarak, “Burada internetin ne kadar zararli oldugunu ögrendik. Teknoloji olsun, saglikli beslenme olsun, iletisim olsun bu egitimlerin bize büyük katkisi oldu. Arkadaslarla çok güzel zamanimiz oldu. Buraya belki asik suratla geliyorduk ama buradan güler yüzle çikiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA