UCIM Eskisehir 'Çocuk Istismari' Konusuna Dikkat Çekiyor

Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi (UCIM) Eskisehir il sorumlusu Meltem Diltemiz Dogan, toplumda çocuk istismari konusunda bir bilinç olusturmak istediklerini vurguladi.

UCIM Eskisehir 'Çocuk Istismari' Konusuna Dikkat Çekiyor
UCIM Eskisehir il sorumlusu Meltem Diltemiz Dogan, kentteki faaliyet ve hedeflerinden bahsetti. Kendisinin de önceden dernekte gönüllü bir sekilde üyelik yaparak düzenli bagisçisi oldugunu ileten Dogan, Türkiye genelinde yapilanmasi olan bir organizasyonda görev almaktan dolayi memnuniyeti dile getirdi. Toplum içerisinde çocuk istismarina yönelik bir farkindalik olusturmak istediklerini belirten il sorumlusu Dogan, “Çocuklari her türlü ihmal ve istismardan korumak istiyoruz” dedi.



“Gönüllü avukatlarimiz tarafindan destek vermekteyiz”

UCIM’in Eskisehir’de gerçeklestirmek istedikleri etkinlikleri ifade eden Dogan, sözlerine su sekilde devam etti:

“Sorumluluk ve gönüllülük bilincim olustuktan sonra UCIM ailesine dâhil oldum ve kentteki yapilanmamiz henüz yeni yeni olusuyor. Bizim amacimiz, çocuklari her türlü ihmal ve istismardan korumak ve önlemektir. Bunun için de ebeveynler basta olmak üzere çesitli meslek gruplarina ve çocuklara, gönüllü uzmanlarimiz tarafindan bilinçlendirme egitimi verip toplum içinde bir farkindalik meydana getiriyoruz. Ihmal ve istismara ugrayanlarinsa yaninda olarak dava süreçlerinde ve sonrasinda yine gönüllü avukatlarimiz tarafindan destekliyoruz. Eskisehir’de ilk olarak okul öncesi egitim kurumlarla görüsüp oralarda görev yapan ögretmenlerimize ihmal ve istismar üzerine seminerler vermeyi planliyoruz. Önümüzdeki bahar aylarindaysa çocuklarla çesitli etkinlikler düzenleyip oyunlar oynamaya, resimler yapmaya ve onlari da bu amacimiz hususunda bilinçlendirme çalismalari yürütecegiz.”
Kaynak: İHA