Tunceli'de 5 Yas Okullasma Orani Yüzde 99

Tunceli’de 5 yas grubu okul öncesi egitimde okullasma orani yüzde 99 oldu. Kentte yapilan çalismalarla bu oranin yüzde 100’e çikarilmasi amaçlanirken, 3-4 yas grubunda da ayni hedefin tutturulmasi planlaniyor.

Tunceli'de 5 Yas Okullasma Orani Yüzde 99
Milli Egitim Bakanligi tarafindan egitimde firsat esitligini artirmak ve okul öncesi egitimi yayginlastirmak amaciyla Türkiye genelinde çalisma baslatildi. Çalisma, gerek okuma-yazma orani gerekse de okullasma orani bakimindan Türkiye’de marka sehir haline gelen Tunceli’de kisa sürede karsiligini buldu. 24 okulda 5 yas grubu için siniflarin bulundugu kentte, iki ilkokul ile TOKI’de de ana sinifi açildi. Munzur Üniversitesi kampüsünde 6 derslikli anaokulu açma islemlerinin de baslatildigi Tunceli’de okul öncesindeki okullasma oraninin yüzde 100’e ulasmasi hedefleniyor.

Kisa sürede yakalanan basarili okullasma oranina iliskin bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, "Bakanligimizin 2022-2023 egitim-ögretim yili basinda almis oldugu egitimde firsat esitligini artirma çalismalari projesi çerçevesinde ilimizde de okul öncesi 5 yas grubundaki ögrencilerimizi okulla bulusturmak anlaminda yaptigimiz çalismalar sonucunu verdi. Ilimizde su an yüzde 99 oraninda 5 yas grubunda çocuklarimiz okul öncesi egitimiyle bulustular. Ilimizde 4 yas ve 3 yas grubunu da ayni seviyelere çekmek için çalismalarimiz devam etmektedir. Gerek okullar bünyesinde ana siniflarimizi açarak gerekse de bagimsiz anaokullarimizi açarak çocuklarimizin erken yasta okulla bulusmalari için gerekli çabayi, emegi hep birlikte sarf etmekteyiz. Bu basarida emegi geçen bütün mesai arkadaslarima ve velilerimize bize verdikleri destek için çok tesekkür ediyorum” dedi.

Anasinifi ögretmeni Nazli Durgun okul öncesi egitimin önemine deginerek, “Okul öncesi dönem, çocuklarin tüm gelisim alanlarini bütünsel bir anlayisla destekleyen çok önemli bir dönemdir. Burada sadece egitim-ögretim hayatina hazirlanmakla kalmayip, ayni zamanda sosyal yasama da hazirlanmis oluyorlar. Bu yüzden her yil çok deger verdigim bir hocamizin sözünü hatirlatarak egitim ögretim sürecine basladik. Okul öncesi dönem, hirkanin ilk dügmesi gibidir, biz onu dogru ilikleyebilirsek süreç daha güvenli, daha kolay bir sekilde ilerleyebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA