Engelleri Asan Bir Kariyer Deneyimi Açiklamasi 'Sen, Bedeninden Fazlasin!'

Türkiye’nin ilk Serebral Palsili (SP) uzay mühendisi olan Turgay Karakas, engelleri asa asa ilerledigi kariyer yolculugunu anlattigi konferansta, bedenlerin sinirlarini asmak ve fazlasini düslemek üzerine hayat dersleri verdi.

Engelleri Asan Bir Kariyer Deneyimi Açiklamasi 'Sen, Bedeninden Fazlasin!'
Bayburt Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi, Yönetim ve Bilisim Ögrenci Toplulugu ve Engelsiz Yasam Ögrenci Toplulugunun ASKON is birligiyle düzenledigi "Sen, Bedeninden Fazlasin! Fazlasini Düsle..." isimli konferansta basari hikayesini paylasmak üzere konusan Türkiye’nin il Serebral Palsili uzay mühendisi Turgay Karakas, engellerle çevrilen yasamlar için umut isigi olmaya ve ilham vermeye devam etti. Serebral Palsi nedeniyle toplumsal konumunun ne denli dezavantajli olduguna dikkat çeken Karakas, bedeninin ötesindeki hayal dünyasini kesfetmesiyle birlikte degisen yasam hedeflerini ve motivasyonunu öne çikardi. Hayaller ve toplumla bütünlesme yollari arasinda beden ötesi baglar kurmanin önemine deginen Karakas, egitimin her seyden önce bir tür kendini kesfetme yolculugu oldugunu belirtti.

Kendini kesfettikçe içindeki dünyanin sinirsizligini daha iyi kavradigini kaydeden Karakas, birçok alanda egitim kariyerini insaya devam ettigini ifade etti.

Konferans sonunda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan tarafindan Turgay Karakas’a günün anisina istinaden Dede Korkut heykelcigi takdim edildi.
Kaynak: İHA