Denizli'de 250 Genç Otomotiv Ve Yazilim Sektöründe Yetisecek

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, 250 gencin otomotiv ve yazilim sektöründe yetismesini saglayacak olan Sosyal Gelismeyi Destekleme Programinin imzasini atti.

Denizli'de 250 Genç Otomotiv Ve Yazilim Sektöründe Yetisecek


Bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’i ziyaret etti. Baskan Zolan, ilk olarak Bakan Varank’a Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi’nda sergilenen Yatagan palasi, Büyüksehir Belediyesi Kültür Yayinlarindan olusan eserleri ve Denizli Sancagini anlatti. 15 Mayis 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Sancagi ile ilk direnisi baslattigindan bahseden Baskan Zolan, Bakan Varank’a Denizli Büyüksehir Belediyesinin yatirimlarini anlatti. Ziyarette Bakan Varank, ev sahipliginden ve yakin ilgilerinden dolayi Baskan Zolan’a tesekkür ederek, Denizli Büyüksehir Belediyesi seref defterini imzaladi.

Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi Denizli projeleri imza töreni yapildi

Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in katilimiyla Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi Denizli Projeleri imza töreni düzenlendi.

Imza töreninde açiklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Denizli’ye deger katan projelerin açilislari ve tanitim toplantilarini yapmak için kente geldiklerini ifade ederek, bereketli çalismalara imza attiklarini söyledi.



250 genç otomotiv ve yazilim sektöründe yetisecek

Denizli’de bulunmaktan büyük memnuniyet duydugunu kaydeden Bakan Mustafa Varank, sözlerine söyle devam etti; "Bu açilisini yaptigimiz projeler attigimiz imzalar insallah Denizli’yi çok daha üretken bir sehir haline getirecek. Önümüzdeki dönemde Denizli’de yapacagimiz iki tane SOGEP projesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak gençlerimize egitimler verecegiz, onlari nitelikli bir sekilde istihdama katilmalarini saglayacagiz. Otomotiv sanayisinde ve yazilim sektöründe yetistirecegimiz yaklasik 250 gencimiz insallah bu program sonrasinda Denizli’de istihdam edilecekler. Biz paydaslarimiza çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA