Ahlat Devlet Hastanesinde Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikat

Bitlis’in Ahlat Devlet Hastanesinde yapilan deprem tatbikati gerçegi aratmadi.

Ahlat Devlet Hastanesinde Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikat
Ahlat Devlet Hastanesi, Bitlis UMKE ve Ahlat Belediyesi Itfaiye Müdürlügünün katilimlariyla deprem aninda ortaya çikan olumsuz durumlar ve olusabilecek yangina müdahale sekilleri yapilan tatbikatla anlatildi. Tatbikat öncesi personele; hastanede olabilecek bir depremde yapilmasi gerekenler, alinmasi gereken önlemler ve hastalarin nasil tahliye edilecegi anlatildi. Bina içinde ve disinda senaryo geregi deprem olmasiyla birlikte butona basilarak alarm verildi.

Olabilecek bir depremde gerçeklestirilecek kurtarma ile tahliye çalismalarinin canlandirildigi tatbikatta, birimlere egitimler uygulamali olarak gösterildi. Ayrica yüksek katlarda mahsur kalan hastalarin kurtarilmasi, acil servisin dis mekanda organizasyonu ve triaj alanlarinin olusturulmasi konulari da uygulamali olarak tatbik edildi.

Basari ile tamamlanan tatbikatin ardindan açiklamalarda bulunan Ahlat Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Ugurtan Ergün, olabilecek deprem durumlarina hazirlikli olunmasi için tatbikat yaptiklarini belirtti.

Ergün, “Bugün hastanemizde hastane eylem planimiza uygun bir sekilde deprem tatbikatimizi gerçeklestirdik. Deprem tatbikatimiza UMKE ekipleri ve ilçemiz itfaiyesi de katildi.

Gerçek bir senaryoya uygun olabilecek bir sekilde hastalarimizi tahliye ettik. Bundan sonra meydana gelebilecek deprem ve yangin gibi durumlarda tatbikatimizi basarili bir sekilde yapmis olduk” dedi.

Kaynak: İHA