Eksim Enerji, Iki Rüzgar Santralinde 150 MW Kapasite Artisi Yapacak
Eksim Enerji, Geyve RES’de 98 MW ve Silivri RES’de 52 MW olmak üzere toplam 150 MW kapasite artisi yapacak. Toplam 22 türbinden olusacak ilave kapasite için Nordex türbinleri kullanilacagi belirtildi.

“Diger sahalarimizda da kapasite artislari olacaktir”
Eksim Enerji Genel Müdürü Sabahattin Er, yenilenebilir enerji üretiminde rüzgar ve günes enerjisi odakli olarak büyümeye devam edeceklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemde diger rüzgar santral sahalarimizda kapasite tahsisi saglanan yaklasik 50 MW proje hayata geçecektir. Eksim Enerji olarak YEKA RES-3 yarismalarindan kazandigimiz 260 MW kapasitemizi de en hizli sekilde devreye almak için çalismalarimiza devam ediyoruz. Mevcut portföyümüz tamamlandiginda yurt içinde yaklasik 925 MW rüzgar kapasitesine ulasmis olacagiz. Bunun disinda Türkiye’de ve yurt disinda yeni projeler gelistirilmesiyle ilgili arastirmalarimiz da devam ediyor” dedi.
Nordex CEO’su Patxi Landa ise, “Nordex, yillardir Eksim ile yakin isbirligi içinde çalisiyor ve rüzgar santralleri için yine bizim teknolojimizi tercih etmeleri, uzun süredir devam eden ortakligimiza duyduklari güvenin devam ettigini gösteriyor” diye konustu.
Patxi Landa, Türkiye rüzgar enerjisi sektöründe 3,5 GW kapasite kurulumuyla lider konumunda bulunduklarini söyledi.
