Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Isçiye Verilen Yüzde 54.5 Zam Memura Da Verilsin'

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, “Isçiye verilen yüzde 54.5 zam memura da verilsin” dedi.



Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, asgari ücrete yapilan artisin ardindan açiklamalarda bulundu. Yazgan, asgari ücrete yapilan yüzde 54.5’lik artisin memurlara da yansitilmasini gerektigini belirterek “Cumhurbaskani Erdogan, 2023’te geçerli olacak asgari ücretin yüzde 54.5 artisla net 8 bin 500 lira olacagini açikladi.

Memurlarin gözü ise ocak ayinda yapilacak yeni yil zamminda” diye konustu.

Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye çikmasini olumlu buldugunu belirten Yazgan, “Artis kriterlerinin kamu görevlileri için de uygulanmasini istiyoruz” dedi.



"Ocak’ta memurun yüzü gülsün"

Cumhurbaskani Erdogan’a asgari ücret artisi konusunda tesekkür eden Yazgan, “Kamu görevlileri için oransal zammin yaninda seyyanen zam ya da taban ayliga artis talep ediyoruz” ifadelerini kullandi. 1 Temmuz itibariyle en düsük devlet memuru maasinin 8 bin 119 TL oldugunu belirten Yazgan, “Asgari ücrete yapilan yüzde 54.5’lik artis esas alinarak yüzdelik zamma ilave edilmek suretiyle seyyanen zam yapilmali. Kamu görevlilerinin alim gücü yükseltilmelidir” dedi.



Ayrica, Büro Memur-Sen’den yapilan açiklamada 2010-2022 yillari arasinda asgari ücrete ve memurlara yapilan zam oranlari yil yil rakamlarla paylasildi. Açiklamada, “2010-2022 Yillari arasinda asgari ücrete oransal olarak yüzde 854 artis yapilmisti. Asgari ücrete son yapilan %54.5 oraninda zamla net asgari ücret 8500 TL’ye çikarilmistir. Bu artisla birlikte asgari ücretteki 2010-2023 yillari arasindaki oransal artis yüzde 1376’ya çikmistir. Ayni dönemde, 2010-2022 yillari arasinda en düsük devlet memuru ayligina oransal olarak yüzde 598 artis yapilmistir. Devlet memurlarina son yillarda yapilan maas artis oranlari asgari ücrete yapilan artislarla kiyaslandiginda çok düsük kalmistir. 2023 yili Ocak ayinda devlet memuru maaslarina yapilacak zam için seyyanen zam asgari ücrete yapilan %54.5 orani esas alinarak, yüzdelik zamma ilave edilmek suretiyle memur maaslarinda meydana gelen kaybin büyümesine firsat verilmemelidir” denildi.
Kaynak: İHA