Sinop Açiklarinda Yabanci Kuru Yük Gemisinde Yangin

Sinop’un 7 mil açiklarinda yabanci uyruklu kuru yük gemisinde çikan yanginda yaralanan 16 mürettebat kurtarildi. Yangin sirasinda denize atlayan ve kaybolan geminin kaptanini arama çalismalari sürüyor.

Sinop Açiklarinda Yabanci Kuru Yük Gemisinde Yangin
Edinilen bilgiye göre, saat 21.00 siralarinda hava kosullari nedeniyle demir atmak için yanastigi Sinop’un 7 mil açiklarinda Bata Alfa isimli Panama bayrakli kuru yük gemisinde yangin çikti. Yangin sirasinda telsiz kanaliyla yapilan yardim çagrisina Sahil Güvenlik ekipleriyle iskelede bekleyen bir balikçi gemisi yanit verdi. Yanan gemide bulunan toplam 17 mürettebattan 16’si yarali olarak gemilerle iskeleye tasinirken, geminin kaptaninin ise suya atladigi ve kayboldugu ögrenildi. Iskelede hazirda bekleyen çok sayida saglik, itfaiye ve AFAD ekiplerince 3’ü agir 16 yarali hastaneye sevk edildi. Mürettebattan 13’ü Misir, biri Gürcistan, biri Ukrayna, birinin ise Arnavutluk kökenli oldugu tespit edildi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, “Aksam 20.30 siralarinda Panama bandirali Bata Alfa isimli gemide büyük bir yangin çikiyor, ihbar alir almaz Sahil Güvenlik ekiplerimiz olay yerine müdahale ediyor. 16 kisi sag olarak kurtariyoruz, hastanemize sevki saglandi. 10’u yogun bakimda tedavisi devam ediyor. Agir hastalarimizdan 6’sini Samsun’a sevk ettik. 1 kayip sahsin oldugunu degerlendiriyoruz, onun da denizde arama faaliyetlerine devam ediyoruz. 16 vatandasin 13’ü Misir, biri Gürcistan, biri Ukrayna biri ise Arnavutluk kökenli vatandasimiz” diye konustu.

Yangin sirasinda yardim anonsunu duyan balikçi gemisinden Ömer Canik, “Yangin nedeniyle gemiye yardima gittik. Büyük bir yangindi, personellerin birinin dizinden asagisi kopmustu. Çok zor durumdalardi, arkadasimiz karsidaki gemiye atladi, ayagi kopan arkadasa yardimci oldu vinçle beraber oradan aldik. Kaptan da denize atlamis kaybolmus” dedi.

Olayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA