Temizlik Firçasi Ve Paspas Sopalariyla Taksicilere Saldirdilar... O Anlar Kamerada

Konya’da 5 kisilik bir grup, taksi duraginda çikan tartismanin devaminda firça ve paspas alarak nöbetçi bulunan taksicilere saldirdi. Taksi duragina arkadasini ziyarete gelen bir kisi kafasindan, bir soför ise vücudunun çesitli yerlerinden yaralandi. Saldiri ani ise güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Temizlik Firçasi Ve Paspas Sopalariyla Taksicilere Saldirdilar... O Anlar Kamerada
Olay, geçtigimiz çarsamba günü saat 21.00 siralarinda merkez Karatay ilçesi, Akabe Mahallesi, Cemil Çiçek Caddesi’nde bulunan bir taksi duraginda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 kisi taksi duragina gelerek Meram ilçesine gitmek için ücret sordu ve para çekmek için banka ATM’sine gitti. Kisa sürede geri gelen grup, taksi soförleriyle, "Siradaki soförle degil baska bir soförle gidecegiz" diyerek sözlü tartismaya basladi.

Tartisma büyürken sahislar durakta bulunan temizlik firçasi ve paspasi alarak sopalariyla durakta bulunanlara saldirdi. Olayda taksi soförü K.S. ve arkadasi yaralandi. Sahislar ise olay yerinden kaçti. Yaralanan taksi soförü K.S. ve duraga arkadasini ziyarete gelen sahis ambulansla Konya Sehir Hastanesine kaldirildi. Polis olaya karisan süphelileri yakalamak için çalisma baslatirken, olay ani güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, duraga gelen süphelilerin taksicilerle önce sözlü olarak tartistigi, tartismanin büyümesi üzerine saldirganlarin durakta bulunan firça ve paspasi alarak taksicilere saldirdigi görülüyor.

“Arkadasimiz yaralandi, çok kötü oldu”

Olay sirasinda durakta bulunan taksi soförü F.Y., “Bir grup duraga geldi, gençlerden gelenler oldu önce. Bize Kozagaç tarafina gidecegiz ne kadar tutar tahminen, dediler. Biz de tahminen fiyat verdik. Daha sonra tamam biz arkadasla görüsecegiz, para çekecegiz dediler. Biz buradayiz dedik, 2 kisi gitti 5 kisi tekrar geldi. Bizi götüreceksiniz, dediler. Simdi bizim siradaki arkadasa olmaz, özellikle bir arkadasimiza, sen bizi götüreceksin, dediler. O arkadasimiza sen bizi neden götürmüyorsun, dediler. Biz de izah ettik, siradaki arkadasimiz götürecek diye. Kösede duran arkadasa yöneldi ve darp etmeye basladilar. Diger tarafta bekleyen arkadasimiz da misafirimizdi ayirmaya çalisti, bu sirada da onu darp etmeye basladilar. Arkadasimiz yaralandi, çok kötü oldu kafasinda ve burnunda kirik vardi. Biz suçlularin bulunup cezalandirilmasini temenni ediyoruz” dedi.

Durakta çalisan soför K.K. de, “Çok üzücü bir durum. Olay sirasinda ben burada degildim ama gerçekten kötü bir durum. Bu sahislarin yakalanmasi gerekiyor, arkadasimiz halen hastanede” seklinde konustu.

Suçlularin bir an önce yakalanmasini istediklerini belirten taksi soförü S.Y. ise, “Çok üzücü bir olaydi. Tekrari yasanmamasi için gereginin yapilmasini istiyoruz. Bizim bir suçumuz yok. Güvenlik kamerasinda da göründügü gibi ilk onlar saldirdi. Arkadaslarimizi onlar yaraladi. Bir an önce bulunsun tek istegimiz bu” diye konustu.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA