Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, AB-Bati Balkanlar Zirvesi'ne Katilmama Kararini Gözden Geçirecek

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, 6 Aralik’ta Arnavutluk’un baskenti Tiran’da düzenlenecek AB-Bati Balkanlar Zirvesi’ne katilmama kararini gözden geçirecegini söyledi.

Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, AB-Bati Balkanlar Zirvesi'ne Katilmama Kararini Gözden Geçirecek


Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, resmi temaslarda bulunmak üzere baskent Belgrad’a gelen AB Komisyonunun Genislemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile bir araya geldi. Kosova Basbakani Albin Kurti’nin, Sirp milletvekillerinin onayini almadan seçimlerde en az oyu alan Nenad Rasic’i bakan olarak atamasina tepki göstererek, Tiran’da yapilacak zirveye katilmayacagini açiklayan Sirp lider konuyu basbakan Ana Brnabic ile görüstügünü ve AB’nin Sirbistan’in zirveye katilmasinin büyük önem arz ettigi kanaatinde oldugunu ifade etti.

Vucic, "Varhelyi’ye bir kaprisin söz konusu olmadigini söyledim. Eger söz hakki taninacaksa, kararimizi tekrar gözden geçirebilir veya iptal edebiliriz" dedi.

Varhelyi ise Avrupa’nin kritik bir dönemeçte oldugunu hatirlatarak, Sirbistan’in zirveye katiliminin önemine dikkat çekti. Genislemenin, AB’nin en önemli önceliklerinden biri oldugunu aktaran Varhelyi, Tiran’daki zirvenin tam da bu nedenle düzenlendigini ifade etti.

Kaynak: İHA