Kayinvalidesine Cinsel Tacizde Bulundugu Iddiasiyla Yargilanan Damada 6 Yil Hapis

Bolu’da kayinvalidesine cinsel tacizde bulundugu gerekçesiyle yargilanan sanik, son kez hakim karsisina çikti. Savunmasinda suçlamalari kabul etmeyerek, "Bugüne kadar kendisiyle 4-5 kez yakinlasmamiz oldu" diyen sanik, 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Olay, 2019 yilinda Bolu’nun merkeze bagli Civril köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 yasindaki V.D., damadi R.A. ile kizini ziyarete geldi. Kizi ve damadinin yaninda yaklasik 23 gün kalan V.D., Bolu merkezde bulunan akrabalarina gitmek için R.A.’dan yardim istedi. R.A.’nin aracina binerek yola çikan V.D, otomobil içerisinde damadi tarafindan cinsel tacize ugradigini iddia etti. Kayinvalidesinin sikayeti üzerine R.A. hakkinda "kan veya kayin hisim iliskisinde bulunan kisiye karsi cinsel saldiri" suçundan dava açildi.

"Zorla beni öpmeye basladi"

Cinsel saldiri iddiasiyla açilan davanin durusmasi, Bolu 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusmada dinlenen kayinvalide V.D., damadi ve kizinin 10 yildir evli oldugunu ve siddetli geçimsizlik problemi yasadiklarini belirterek, "Olay aksami damadimla akrabamin yanina gitmek isterken, beni issiz bire yere götürdü. Zorla beni öpmeye basladi, sonra da arabanin disina çikardi. Burada da tacizlerini sürdürdü. Çantamdan çakiyi çikarip, ‘Seni öldürürüm. Beni gidecegim yere birak’ diye bagirdim ve tacizden vazgeçti. Hatta kendisine ‘Birak beni, ben bir anneyim’ diye de bagirdim. Kendisinden sikayetçiyim. Bu olaydan sonra çok çirkin olaylar da ortaya çikti. Yengem beni arayip, damadimin ayni olayi kendisine de yaptigini, ayrica amcasinin kizina da cinsel istismarda bulundugunu hatta amcasinin korktugundan dolayi evini tasimak zorunda kaldigini söyledi" dedi.



"Bugüne kadar kendisiyle 4-5 kez yakinlasmamiz oldu"

Savunmasi için söz hakki verilen R.A. ise suçlamalari kabul etmeyerek, "Olay günü kayinvalidem ile arabaya bindik. Bugüne kadar kendisiyle 4-5 kez yakinlasmamiz oldu. Yolda giderken basim agridi ve kayinvalidemden hap istedim. Bana 2 renkli hap verdi. Bir süre sonra sersemlemeye basladim. Ne yaptigimi bilmiyordum, yakinlasmamiz olmus olabilir ama zorla kendisine cinsel saldirida bulunmadim. Üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, suçu isledigine kanaat getirdigi R.A.’nin 6 yil 3 ay hapisle cezalandirilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA