Engelli Gencin Azmi Yasitlarina Örnek Oluyor

Gümüshane Üniversitesi ögrencisi 20 yasindaki yüzde 57 engelli Enes Karakus, bütün olumsuzluklara ragmen okumak için mücadele ediyor.

Engelli Gencin Azmi Yasitlarina Örnek Oluyor
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögrencisi Karakus azmiyle yasitlarina örnek oluyor. Trabzon’da dünyaya gelen ve dogustan yüzde 57 engelli oldugunu ifade eden Karakus, yasadigi tüm olumsuzluklara ragmen hayatla mücadelesini sürdürüyor.

Elinde, sag bacaginda ve gözlerinde rahatsizlik olan azimli genç spor aktivitelerinden de geri kalmamak adina her hafta yüzüyor. Ailesinden uzakta tek basina yasayan ve buna ragmen mücadelesinden taviz vermeyen Karakus’un en büyük hayali ise yüzme sporunda ülkesini olimpiyatlarda temsil etmek.

“Engelime ragmen mücadele etmek beni mutlu ediyor”

Ailesinden uzakta tek basina oldugu için zorluklar yasadigini söyleyen Gümüshane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögrencisi Enes Karakus (20), “Hayatimda bana engel olabilecek durumlar yasiyorum. Üniversiteyi kazanip pek çok faaliyete girmis olabilirim ama üniversite hayati benim için biraz daha farkli oldu. Ailemden uzak olmak, burada yasadigim sartlar. Ailemin yaninda oldugum kadar rahat degilim bu beni elbette zorluyor. Küçükken göz ameliyati olmusum, tekrar rahatsizlaninca tekrar bir kayma olmus bu nedenle gözümde de bir sorun var. Ben edebiyati sevmezken ögretmenlerimin destegiyle bu bölüme geldim ve basaracagimi da düsünüyorum. Yurttan çikisim, dolmusa binisim bazen dolmus kalabalik oluyor tutunacak yer bulamiyorum, dengemi saglamakta zorlaniyorum. Fakat okumak güzel, bunlari egitim yolundaki aci tatli tarafi olarak görüyorum. Elbette bir sikinti yasayacaktim ama bu da tuzu biberi oldu diyebilirim. Engelime ragmen okumaya çalismak, kendimi gösterebilmek için çabalamak bile beni mutlu ediyor. Basarip basaramamak önemli degil denedim demek istiyorum” diye konustu.



“Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek isterim

Kendini yüzme sporunda gelistirmek istedigini ifade eden Gümüshane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögrencisi Enes Karakus, “Okutulmayan, ailesi tarafindan zorluklar yasatilan insanlar da var ama benim ailem bana bu konuda çok yardimci oldu. Engelli vatandaslara umutlarini kaybetmesinler diyorum, basarilmayacak bir sey yok hayatta bunu gördüm. Bir hedef belirleyip o hedefe ulasmak için çaba göstermeleri yeterli. Bazen kimi insanlar fark etmiyor durumumu ona göre farkli davraniyorlar ben bunu garipsemiyorum sonuçta durumunu bilmiyor. Bazen durumumu bilip fazla abartanlar da oluyor, ben bundan açikçasi rahatsiz oluyorum. Sanki hastaligim yüzüme vuruluyormus gibi hissediyorum açikçasi bu beni rahatsiz ediyor. Kendimi yüzme bölümünde gelistirmek istiyorum, zorlaniyorum ama kendimce kendimi gelistirdigimi düsünüp yüzebiliyorum. Kendimi daha da gelistirebilirsem olimpiyatlarda ülkemi de temsil etmek isterim” dedi.

Kaynak: İHA