Beslenme Ve Diyetetik Ögrencileri Beyaz Önlük Giydi

Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün yeni ögrencileri için geleneksel hale gelen beyaz önlük giyme töreni ve diyetisyenler ile söylesi programi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçeklesti.

Beslenme Ve Diyetetik Ögrencileri Beyaz Önlük Giydi
Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Doç. Dr. Engin Sahin’in açilis konusmasi ile devam etti. Törende konusma yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, ögrencilere beyaz önlügün yapacaklari kutsal meslegin nisanesi oldugunu ve meslek hayatlari boyunca tasiyacaklari bu önlügün sorumluluguyla hareket edilmesi gerektigini ifade etti.

Çagimizin en önemli saglik problemlerinden biri olan obezitenin Beslenme ve Diyetetik bölümünün önemini daha da artirdigina deginen Rektör Türkmen, ögrencilere Bayburt Üniversitesinin vermis oldugu kaliteli egitimden en iyi sekilde yararlanmalari gerektigini söyledi ve egitim hayatlarinda basarilar diledi. Ögrencilere önlükleri Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan ve ayni zamanda Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani da olan Prof. Dr. Ali Savas Bülbül tarafindan giydirildi.

Beyaz önlük giyme törenin ardindan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arastirma Hastanesi’nden Dyt. Gülsüm Tan ve Dyt. Ethem Ünlü, Beslenme ve Diyetetik alanlari üzerine söylesi gerçeklestirerek ögrencilerin sorularini yanitladilar.

Etkinlik Dyt. Tan ve Ünlü’ye tesekkür belgesi takdimi ve toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA