Bakircilik Sanatina Ilgi Duydu, Erzincan'in Tek Kadin Bakir Ustasi Oldu

Erzincan’da yasayan ev hanimi Meryem Yildiz bakircilik sanatina duydugu ilgiden dolayi bakir islemeciligi kursuna basvurdu. Kursu basari ile tamamlayan Yildiz, Erzincan’in tek kadin bakir isleme ustasi unvanina sahip oldu.

Bakircilik Sanatina Ilgi Duydu, Erzincan'in Tek Kadin Bakir Ustasi Oldu
Erzincan’da yasayan evli ve iki çocuk annesi Meryem Yildiz, bakircilik sanatina duydugu ilgiden dolayi Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Egitim Kurslarinda (ERMEK) bakircilik kursuna basvurdu. 6 yil boyunca azmeden ve zorluklardan yilmayan Yildiz, hocalarindan aldigi egitimle bakir islemeciligini ögrendi. Geçirdigi zorlu süreçte hocalarinin da yardimi ile ilgi duydugu bakir islemeciligi sanatinda Erzincan’in tek kadin bakir isleme ustasi olan Meryem Yildiz, simdilerde bakir islemeciligini ögrendigi kursta ögrencilerine kurs veriyor.

“Sabir isteyen emek isteyen bir süreç”

Bakir islemeciliginin zor bir süreç oldugunu ifade eden Meryem Yildiz, “Bakircilik Erzincan’da geçmis bir kültüre sahip. Bende bakircilik sanatina ilgi duydugum için 6 yil önce kursa basvurdum. Basvurum kabul edildi. Erzincan’in en iyi ustalarindan Mehmet Ali Bagdas hocamizin yaninda çalismaya da basladim. Bu süreç benim için gerçekten zor bir süreçti. Daha sonra 6 yil içerisinde bütün ayrintilari ögrenerek kurs vermeye basladim. Ögrencilerimize kurs veriyorum. Tabi ki bu süreç zor bir süreç. Sabir isteyen emek isteyen bir süreç ama bende kendimi yetistirdigime inaniyorum. Diyebilirim ki Erzincan’da tek bakir islemecisi kadin ustasi benim. Kursta güzel vakitler geçiriyoruz. Yeni arkadaslarla tanisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA