Bu Otobüs Ile Bir Haftada 1,2 Ton Atik Toplandi

Samsun’un Atakum Belediyesi’nin geri dönüstürülebilir atiklari ücret karsiliginda toplayan ‘Katik Otobüsü’ yola çikisinin ilk haftasinda 1 ton 211 kilogram atik topladi

Bu Otobüs Ile Bir Haftada 1,2 Ton Atik Toplandi
Atakum Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, çevre alaninda hayata geçirdigi projelere yenisini ekledi. ‘Atiginiz katik olsun, bütçenize katki olsun’ sloganiyla hayata uygulamaya geçirilen Katik Otobüsü, Atakumlu vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Geri dönüstürülebilir atiklari kilogram bazinda kabul ederek, aninda ücretini ödeyen otobüse hizmete basladigi ilk haftada toplamda 1 ton 211 kilogram atik ulastirildi. Haftanin her günü farkli bir noktada konumlanan ve vatandaslarin getirdigi karton, pet, cam, metal, atik yag, pil gibi atiklari kabul eden Katik Otobüsü’nde bir haftada 831 kilogram kagit, 131 kilogram plastik, 159 kilogram cam, 90 kilogram metal, 22 litre bitkisel atik yag ve 300 gram atik pil toplandi.

“Vatandaslarin tepkisi çok güzel”

Atakum Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’nde görevli Çevre Mühendisi Cansu Ergül, Katik Otobüsü’ne ilk günden itibaren ilginin oldugunu söyledi.

Ergül, “Çok yeni bir proje olmasina ragmen bir haftada çok güzel bir ilgiyle karsilastik. Vatandasin tepkisi çok güzel. Bu otobüsle topladigimiz ambalaj atiklarin ve bitkisel yaglarin karsiligi olan ücretleri direkt ödüyoruz. Rakamlarimiz birinci haftaya göre çok güzel ama bu rakamlarin daha da yükselecegine inaniyoruz. Durak sayisini da ilerleyen günlerde artiracagiz. Vatandasin talebine göre yönlendirecegiz. Cam, kagit, metal, karton, plastik ve bitkisel atik yaglari yani geri dönüsümü mümkün olan atiklari ücret vererek aliyoruz ancak bunlarin yani sira Atakumlular çevreye zarari bulunan atik piller, atik ilaçlar ve elektronik atiklari da Katik Otobüsü’ne teslim ederek çevrenin korunmasina da katkida bulunabilirler” dedi.

Katik Otobüsü’nün hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasindaki duraklari, pazartesi günü Yenimahalle Tramvay Duragi karsisi, sali günü Mimarsinan Mahallesi Engelli Yasam Park önü, çarsamba günü Esenevler Mahallesi Kuleli Pazar Yeri yani, persembe günü Yenimahalle Atakent Pazar Yeri Sok Market önü, cuma günü ise Mimarsinan Mahallesi Emek Park önü olarak belirlendi.

Katik Otobüsü’nün kilogram basina güncel fiyatlari ise su sekilde:

Karton 1,3 TL, pet 5,0 TL, kitap 2,0 TL, metal 3,5 TL, cam 10 kurus, kola kutusu 10 TL, atik yag litre basina 8.0 TL.
Kaynak: İHA