Katilimcilar, Sertifikalarini Ünlü Sef Mehmet Yalçinkaya'dan Aldi

Bu yil dördüncüsü düzenlenen “Profesyonel Asçilik Egitimi Sertifika Töreni”nde, yöresel ve dünya mutfagi alanlarinda asçilik egitimi alan katilimcilar, ünlü Sef Mehmet Yalçinkaya ile bir araya geldi. Istanbul Gelisim Üniversitesi ve MYK Gastro Arena is birliginde düzenlenen etkinlikte sertifikalarini ünlü seften alan katilimcilar, ayni zamanda tören öncesi düzenlenen “Gastro Talks 6 Esnaf Lokantaciligi” söylesisinde Yalçinkaya’nin tecrübelerini dinleme firsati buldu.

Katilimcilar, Sertifikalarini Ünlü Sef Mehmet Yalçinkaya'dan Aldi
Gastronomi alaninda kaliteli personel yetistirmek için asçilik egitimi veren MYK Gastro Arena ile Istanbul Gelisim Üniversitesi’nin is birliginde düzenlenen egitim programi sonrasinda mezun olan 50 katilimci, üniversitede düzenlenen tören ile sertifikalarini aldi. “Sef töreni” olarak da nitelendirilen sertifika programinda, ustalar gelecegin seflerine el verdi. Tören öncesi “Gastro Talks 6 Esnaf Lokantaciligi” söylesisinde ögrencilerle bir araya gelen ünlü Sef Mehmet Yalçinkaya, IGÜ Gastronomi Bölümü Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli ile birlikte esnaf lokantaciligi ile ilgili söylesi yapti.

Egitim programi ile ilgili bilgi paylasan Sef Mehmet Yalçinkaya, “Gastronomi sektöründe kaliteli eleman konusunda çok sikintidayiz. Bu amaçla 3 yil önce bir asçilik okulu kurduk. Bu okulu destekleyecek akademik bir taraf gerekiyordu. Bunu da Istanbul Gelisim Üniversitesi ile basardik. Ülkemizde gastronomi alaninda en büyük problemlerden bir tanesi eleman eksigidir. Dolayisiyla sektöre bir an önce kaliteli ve yetismis eleman getirmezsek çok sikinti yasayacagimizi düsünüyorum. Bu anlamda, biz de MYK olarak bugün üst seviye egitim almis 50 katilimcimizi mezun ettik. Istanbul Gelisim Üniversitesi ile birlikte bir sertifika töreni düzenledik. Dördüncü dönem mezunlarimizi veriyoruz. Bunun için de heyecanliyiz” dedi.

“Gastronomide kaliteli ve güzel bir egitim sart”

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Yalçinkaya, “Meslege gönül veren gençlerimize her zaman önerdigimiz sey; önce kaliteli ve güzel bir egitim. Güzel bir kariyer planlamasi yapsinlar. Iyi yerlerde staj yapmalari önemli. Gastronomide farkli alanlarda çalismak, meslekte tecrübe edinmeleri açisindan çok kiymetli. Bu bakimdan yilda bir yeni is yerlerinde çalisarak, yeni seyler ögrenerek kendilerini meslege hazirlasinlar. Kesinlikle iyi derecede yabanci dil bilmeleri gerekiyor. Güzel bir kariyer planlamasiyla meslekte hizlica ilerleyebilirler” diye konustu.

“Katilimcilar mükemmel bir egitim aldi”

MYK ile yapmis olduklari sertifika programinin çok önemli oldugunu belirten Istanbul Gelisim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Abdülkadir Gayretli ise konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Böyle bir ekiple beraber çalismak, katilimcilarin egitimlerini sertifikalandirmak ve kaliteli insanlar yetistirmek bizim için çok önemli. Özellikle üniversite olarak bu konuda bir vefa borcu hissediyoruz. Kaliteli bir egitim ile kaliteli nesillerin yetismesini arzu ediyoruz. Bundan sonra da MYK ile birlikte nice basarilar getirecek, nice kaliteli insanlar ve asçilar yetistirecek topluluklar diliyoruz. Katilimcilara, hocalarimiz ve MYK’nin hocalari birlikte mükemmel bir yöresel, genel ve dünya mutfagi egitimi verildi.

Egitim sonucu olarak da bir sertifika töreni düzenledik. Onlar için güzel bir basari olmus oldu. Baslarinda Mehmet Sef’in olmasi onlarin daha aktif ve basarili olmasini sagladi.”
Kaynak: İHA