Gümüshane Üniversitesi Ögrencileri 120 Kilometre Hiza Ulasabilen Elektrikli Araç Üretti

Gümüshane Üniversitesi Mekatronik Bölümü ögrencileri bir bataryayla 3 saat kullanilabilen elektrikli araç yapti. ‘Silver House’ isimli araç 120 kilometre hiza ulasabiliyor.

Gümüshane Üniversitesi Ögrencileri 120 Kilometre Hiza Ulasabilen Elektrikli Araç Üretti
Gümüshane Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü ögrencileri TÜBITAK tarafindan düzenlenen yarismalara katilmak için gelistirdikleri ‘Silver House’ isimli elektrikli araçla dikkat çekiyor.

Sifirdan baslayarak tamamen Gümüshane Üniversitesi ögrencileri ve akademisyenleri tarafindan tasarlanan araç tam batarya ile 3 saat hareket edebiliyor. GPS ve sürücü bilgi ekrani da bulunan araç 120 kilometre hiza ulasabiliyor.

Ilham kaynaklarinin Selçuk Bayraktar oldugunu dile getiren ögrenciler ayni zamanda 20 bin feete kadar yükselebilen roket ile drone ve IHA’da üretiyor.

“1 depo tam olarak 3 saatte doluyor”

Araci sifirdan ürettiklerini belirten Mekatronik Programi 2.sinif ögrencisi Orhan Kamacioglu (19), “TÜBITAK her sene bu tür yarismalar hazirliyor. Biz elektrikli araç yarismasinda yaristik, sifirdan baslayarak bir araç ürettik. Araç cam elyaftan yapildi aracin hafif olmasi bizim için önemli çünkü elektrikli motorla çalisiyor, o yüzden alüminyum sase kullandik. Araç üzerinde gelistirme düsüncelerimiz var. Araç tam batarya ile 3 saat gidebiliyor. Aracimiz 120 kilometre hiza ulasabiliyor. 1 depo tam olarak 3 saatte doluyor” dedi.



“Ilhamimizi Selçuk Bayraktar’dan aldik”

Insansiz Hava Araci , drone ve rokette ürettiklerinin altini çizen bir diger ögrenci Furkan Kizilet ise “Gördügünüz roketi tamamen kendi imkânlarimizla ürettik. Roketin tasarimi olsun, üretimi olsun bunlarin AutoCAD’de çizimini yaptik, analizlerini yaptik. Aksaray Tuz Gölü’ne gidip Roketsan tarafindan bize tahsis edilen yakitla roketimizin uçusunu gerçeklestirdik. Bu sonuçla Türkiye 3’üncüsü olduk. Eger içerisine mühimmat yüklerseniz füze olarak da kullanilabilir. 20 bin feete kadar hedefleri vurabilirsiniz. Drone ve IHA’da yaptik. Biz öncelikle ilhamimizi Selçuk Bayraktar’dan aldik, devletimize büyük katkilar sagladigini gördük. Bizim de devletimize teknolojik anlamda bir katkimiz olsun diye çalisiyoruz. Destek saglanirsa biz de devletimize katki saglayacagimizi düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA