Alanya'da Saganak Yagis Sonrasi Evleri, Is Yerlerini Ve Okulu Su Basti

Antalya’nin Alanya ilçesinde etkili olan saganak yagis cadde ve sokaklari adete göle çevirdi. Saganak yagis nedeniyle yasanan taskinlarda bazi evleri, is yerlerini ve bir okulu su basti.

Alanya'da Saganak Yagis Sonrasi Evleri, Is Yerlerini Ve Okulu Su Basti


Alanya ilçesi Konakli Mahallesi’nde aksam saatlerinde etkisini arttiran saganak yagmur su baskinlarina neden oldu. Mahalle, cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Bazi isyeri ve evlerde su baskini yasandi. Vatandaslar tarafindan kaydedilen görüntülerde bir is yerini ve sokagin tamaminin su bastigi görüldü.

Ayrica bölgede bulunan Gazi Ilkögretim Okulunun zemin katinda bulunan siniflari su basti. Mahalledeki bazi seralari da su bastigi ögrenildi. Su basan siniflarin su tahliyesi itfaiye ekipleri tarafindan gerçeklestirilirken, gerekli temizlik islemlerinin gece boyu sürecegi ve egitimde aksamanin yasanmayacagi belirtildi. Itfaiye ekipleri ise su basan bir evin su tahliyesini gerçeklestirdi.

“Halilarimin hepsi çöpe gitti”

6 katli binanin zemin katinda yasayan Nurselam Özkarat, bu yil üçüncü kez evinin su bastigini söyledi.

Giderlerin yetersiz oldugunu belirten Özkarat, “Magdur oluyoruz. Çocuklarim hasta oluyor. Evi komple su basti. Yagmur gideri zayif. Halilarimin hepsi çöpe gitti. Kanepelerin hepsi su aldi” dedi.

Kaynak: İHA